Hoe Maak Je Bokeh In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Bokeh In Photoshop
Hoe Maak Je Bokeh In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Bokeh In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Bokeh In Photoshop
Video: A Simple Way to Add Beautiful Bokeh in Photoshop 2024, Juli-
Anonim

Bokeh (bokeh betekent "vervaging" in het Japans) is een stijlvol, modieus en extreem populair effect onder moderne fotografen. Veel mensen willen leren hoe ze bokeh correct kunnen doen in Photoshop om hun foto's eruit te laten zien als de beroemde foto's van modefotografen. Kort gezegd, bokeh kan worden gedefinieerd als artistieke en opzettelijk gedefinieerde onscherpte en vervaging van bepaalde delen van een foto die onscherp blijken te zijn.

Correct uitgevoerde bokeh onderscheidt het hoofdpersonage van de foto gunstig en vervaagt de achtergrond om hem heen prachtig.

Hoe maak je bokeh in Photoshop
Hoe maak je bokeh in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Om dit ongebruikelijke effect aan uw foto toe te voegen, maakt u een nieuw bestand met een resolutie die groot genoeg is in Photoshop. Je kunt het effect meteen uitproberen op een foto, maar voor de eerste keer is het aan te raden om meerdere objecten zelf te tekenen en daarop een defocusfilter toe te passen.

Stap 2

Vul het gemaakte gebied met donkergrijs met behulp van het vulgereedschap. Teken vervolgens met het ellipsgereedschap een cirkel en vul deze met zwart.

Ga naar de Overvloeiopties en verminder de dekking van je cirkel met 50%. Selecteer vervolgens een Lijn met een dikte van 10 pixels. De slag moet binnenste en zwart zijn.

Stap 3

Ga daarna naar het menu Bewerken en klik op Penseel definiëren om van de getekende cirkel een volwaardige borstel te maken, waarmee je deze cirkels herhaaldelijk kunt kopiëren en ermee kunt schilderen, waarbij je een ander formaat kiest. Selecteer het gemaakte penseel in het penselenmenu, geef de grootte op die u wilt zien. Stel de parameter Afstand in op 100%.

Stap 4

Maak een nieuwe laag. Vul deze laag met een semi-transparant verloop met elke gewenste kleurencombinatie. Stel de Overvloeimodus voor verloop in op Overlay, Lineair stijl.

Stap 5

Maak een nieuwe laag, neem een nieuw penseel en schilder grote cirkels met een witte kleur, je kunt de maximale penseelgrootte ervoor kiezen. Open daarna de filterinstellingen Gaussiaans vervagen en stel de vervaging in op 20 pixels. Maak een nieuwe laag, teken er een paar kleinere cirkels op en zet er ook een Gaussiaans vervagen filter op met een lagere vervaging (4 pixels). Doe hetzelfde met de derde laag - de cirkels erop moeten erg klein zijn en de vervaging mag niet groter zijn dan 1 pixel.

Aanbevolen: