Hoe Maak Je Een Stilstaande Achtergrond

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Stilstaande Achtergrond
Hoe Maak Je Een Stilstaande Achtergrond

Video: Hoe Maak Je Een Stilstaande Achtergrond

Video: Hoe Maak Je Een Stilstaande Achtergrond
Video: HOE zet je een VIDEO als ACHTERGROND? Live Achtergrond! Makkelijk u0026 SUPER LEUK! pt2. 2024, April
Anonim

De achtergrond van een webpagina kan worden gekoppeld aan de inhoud of zich onafhankelijk daarvan gedragen. In het eerste geval zal de achtergrondafbeelding bij het scrollen door inhoud in het browservenster ook scrollen, terwijl deze in het tweede geval stationair kan blijven. Om een vaste pagina-achtergrond te implementeren, moet u de CSS-stijlbeschrijvingstaal gebruiken - alleen deze kan hetzelfde achtergrondgedrag in verschillende soorten browsers garanderen.

Hoe maak je een stilstaande achtergrond
Hoe maak je een stilstaande achtergrond

instructies:

Stap 1

Gebruik de background-attachment eigenschap in CSS om aan te geven of de pagina-achtergrond vast of verplaatsbaar moet zijn. In totaal kan deze eigenschap drie waarden hebben - als u er geen opgeeft, wordt de achtergrondbijlage standaard beschouwd als scrollen. Met deze waarde schuift de achtergrondafbeelding mee met de pagina-inhoud. De overerven-waarde kopieert het achtergrondgedrag van het bovenliggende element en de vaste waarde maakt de achtergrondafbeelding onafhankelijk van de inhoud - deze blijft stationair wanneer de pagina wordt gescrolld. Je zou het moeten gebruiken.

Stap 2

Bereid uw CSS-instructies voor voor gebruik op de pagina's waarvan u de achtergrond wilt corrigeren. Als u de CSS-code niet in een extern stijlbeschrijvingsbestand plaatst, moeten deze instructies tussen de openings- en sluitingsstijltags worden geplaatst:

// er zullen beschrijvingen van stijlen zijn

De beschrijving van het gedrag van de pagina-achtergrond moet worden gebonden aan het BODY-element - in CSS-terminologie wordt het een "selector" genoemd en wordt het als volgt geschreven: BODY {

// beschrijvingen van de paginatekst zullen hier zijn will

} Eigenschappen met betrekking tot deze selector moeten tussen accolades worden geplaatst, gescheiden door puntkomma's: BODY {

achtergrond-bijlage: vast;

achtergrondafbeelding: url (afbeeldingen / BG.gif);

} De eerste regel legt de achtergrondafbeelding vast en de tweede geeft het adres aan van het bestand dat de achtergrondafbeelding bevat, relatief aan het pagina-adres. Deze twee regels kunnen als volgt in één complexe CSS-verklaring worden geschreven: background: url (images / BG.gif) fixed;

Stap 3

Plak alle code om de achtergrond vast te leggen in de tekst van de pagina. In zijn voltooide vorm kan het er als volgt uitzien:

BODY {achtergrond: url (afbeeldingen / BG.gif) opgelost;}

Natuurlijk moet u de locatie en naam van het achtergrondafbeeldingsbestand vervangen. Het is beter om de code voor de tag te plaatsen, hoewel dit geen vereiste is.

Aanbevolen: