Hoe Het Wachtwoord Onder De Sterretjes Te Lezen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wachtwoord Onder De Sterretjes Te Lezen
Hoe Het Wachtwoord Onder De Sterretjes Te Lezen

Video: Hoe Het Wachtwoord Onder De Sterretjes Te Lezen

Video: Hoe Het Wachtwoord Onder De Sterretjes Te Lezen
Video: Outlook wachtwoord vergeten en bekijken zonder hem opnieuw aan te vragen 2024, April
Anonim

Bijna altijd, om de privacy te behouden bij het invoeren van wachtwoorden, geven de bijbehorende programma's in plaats van de ingevoerde tekens onleesbare tekens weer - "sterretjes". Als u echter deze sterretjes ziet in het invoerveld voor het wachtwoord, betekent dit niet dat het wachtwoord ook daadwerkelijk in dit veld wordt geplaatst. Vaak verbergen dergelijke sterretjes niets, maar zijn ze puur informatief - om u te laten weten dat wanneer u het wachtwoord invoert, het voor nieuwsgierige blikken wordt verborgen.

Hoe het wachtwoord onder de sterretjes te lezen
Hoe het wachtwoord onder de sterretjes te lezen

instructies:

Stap 1

Geef de intentie op om sterretjes te ontsleutelen in webpagina's die van de server zijn opgehaald. In de overgrote meerderheid van de gevallen worden wachtwoorden niet door de server naar de browser van de gebruiker verzonden. U kunt dit verifiëren door de broncode te openen van de pagina die door uw webbrowser is ontvangen - deze heeft geen wachtwoord, noch in leesbare tekst, noch gecodeerd. Wachtwoorden worden slechts in één richting via internet verzonden - van de browser naar de server.

Stap 2

Gebruik een gespecialiseerde applicatie die wachtwoorden kan lezen in geopende vensters van andere programma's. Dergelijke tools zijn niet aanwezig in de servicecomponenten van het besturingssysteem. Het zou vreemd zijn als een decoderingsprogramma zou worden gebundeld met wachtwoordbeveiligingsprogramma's. Het programma dat u nodig heeft is niet moeilijk te vinden op internet - het kan bijvoorbeeld Pass Checker zijn. Het programma bestaat uit zes bestanden (inclusief het helpbestand) met een totaal gewicht van slechts 296 kilobytes en vereist geen installatie. Zodra de bestanden zijn opgeslagen op uw harde schijf of verwisselbare media, kunt u deze starten door te dubbelklikken op het bestand Password.exe.

Stap 3

Open het programma waarvan de sterretjes voor u van belang zijn. Plaats vervolgens het Pass Checker-venster over het geopende programma en sleep met de linkermuisknop de afbeelding van de schedel naar het veld met het wachtwoord verborgen door sterretjes. Dit veld wordt gemarkeerd met een knipperend kader en in het Pass Checker-venster tegenover de venstertekst zal de decoder het wachtwoord in zijn niet-versleutelde vorm plaatsen. Dit wachtwoord kan op elke gewenste manier worden gekopieerd en gebruikt.

Stap 4

Klik op de Help-knop in de onderste rij met knoppen als u meer geavanceerde manieren wilt gebruiken om wachtwoorden te ontsleutelen. Naast de eenvoudigste die in de vorige stap is beschreven, biedt het programma nog twee opties. Ondanks de Engelstalige interface is de Pass Checker Help in het Russisch geschreven, dus er zullen geen problemen zijn met de vertaling.

Aanbevolen: