Mysql-database Migreren

Inhoudsopgave:

Mysql-database Migreren
Mysql-database Migreren

Video: Mysql-database Migreren

Video: Mysql-database Migreren
Video: Walkthrough: Migrating MySQL Databases 2024, April
Anonim

Bij het ontwikkelen van sites wordt de informatieopslagfunctie meestal overgebracht naar de mysql-database. Als u een vergelijkbare site maakt die dezelfde database nodig heeft, hoeft u geen kopie van de database opnieuw te maken.

Mysql-database migreren
Mysql-database migreren

instructies:

Stap 1

U kunt de database overbrengen met behulp van het Dumper-programma. Zoek deze gadget via uw browser en download deze naar de harde schijf van uw computer. U ontvangt een link naar het archief dat u met het archiveringsprogramma moet uitpakken. Zorg ervoor dat u de gedownloade bestanden controleert met een antivirusprogramma, want de kans dat u uw pc met verschillende kwaadaardige codes infecteert, is zeer waarschijnlijk.

Stap 2

Zoek de sxd-map in de uitgepakte bestanden en kopieer deze naar de server waar uw site zich bevindt. Dit kan via het administratiepaneel of via het servercommunicatieprogramma waarin u de site heeft ontwikkeld. Als u de map zelf niet kunt vinden, kunt u de ingebouwde zoekfunctie op de server gebruiken. Klik op de knop "Zoeken" en voer de zoekopdracht in waarin u geïnteresseerd bent.

Stap 3

Ga naar de site waarvan u de database wilt kopiëren door het pad naar de sxd-map toe te voegen aan de link. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in voor toegang, en u wordt naar het databasebeheergedeelte geleid met behulp van het hulpprogramma Dumper. Klik op "Importeren" en vervolgens op "Uitvoeren" en sla het resulterende archief op de harde schijf van uw computer op.

Stap 4

Ga naar de site waar u de database wilt overzetten. Kopieer ook de map met hulpprogramma's naar de sitebestanden, zoals aangegeven in punt 2. Ga naar de back-upmap en laad de databasedump die in het vorige punt is verkregen in deze sectie. Ga vervolgens naar het sxd-gedeelte en selecteer "Exporteren". Geef de database op die u wilt toevoegen en klik op de knop "Uitvoeren".

Stap 5

Dit hulpprogramma ondersteunt elke database en werkt redelijk snel zonder de gebruiker te belasten met onnodige functionaliteit. Als u geen hulpprogramma's van derden wilt gebruiken, exporteert u de database via PhpMyAdmin.

Aanbevolen: