Een Tafel Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Tafel Herstellen
Een Tafel Herstellen

Video: Een Tafel Herstellen

Video: Een Tafel Herstellen
Video: project - Vervolg herstellen massief eiken houten tafel 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is MySQL een van de meest populaire oplossingen onder kleine en middelgrote databasebeheersystemen. Een van de voordelen van MySQL is de mogelijkheid om met verschillende soorten tabellen te werken. Een daarvan is MyISAM. Dergelijke tabellen zijn geweldig voor het opslaan van veelgevraagde gegevens, maar als ze tijdens het wijzigingsproces niet werken, kunnen ze gemakkelijk worden beschadigd. Daarom zijn er vaak gevallen waarin u een tabel van het type MyISAM moet herstellen.

Een tafel herstellen
Een tafel herstellen

Noodzakelijk

  • - root-referenties op de doelcomputer;
  • - geïnstalleerd pakket met hulpprogramma's voor MySQL-serverbeheer.

instructies:

Stap 1

Start een sessie met de referenties van de rootgebruiker op een machine met een functionerende MySQL-server waarop een database wordt uitgevoerd waarvan wordt aangenomen dat deze beschadigde tabellen bevat. Als u rechtstreeks met de doelcomputer kunt werken, logt u in op een tekstconsole of voert u een terminalemulator als root uit. Als je externe SSH-toegang hebt, gebruik dan een geschikt clientprogramma om de verbinding tot stand te brengen.

Stap 2

Stop de MySQL-databaseserver op de doelcomputer. Voer de opdracht service mysqld stop uit. Wacht tot het afsluitproces is voltooid (dit wordt aangegeven door een diagnostisch bericht).

Stap 3

Maak een reservekopie van de databasetabelbestanden, die voor verder werk zal worden gebruikt. In dit geval is het handig om de bestandsbeheerder te gebruiken. Navigeer naar de map met de tabelbestanden. Het heeft een naam die identiek is aan de naam van de database en bevindt zich in de db-directory, die zich in de hoofddirectory van de server bevindt (geadresseerd door de chroot-variabele van het my.cnf-configuratiebestand). Kopieer alle bestanden met de extensies MYD en MYI van de huidige map naar een tijdelijke map.

Stap 4

Controleer een of meerdere databasetabellen op beschadigingen. Voer in de huidige map de opdracht myisamchk uit met de optie -c (of helemaal geen opties) voor een normale scan. Gebruik de optie -m voor zorgvuldig testen en de optie -e voor extra zorgvuldig testen. Specificeer als laatste parameter de naam of het masker van de namen van de bestanden die moeten worden verwerkt. Bijvoorbeeld: myisamchk -c test_table. MYImyisamchk *. MYI

Stap 5

Herstel de tafel of tafels waar de schade is gevonden. Voer de opdracht myisamchk uit met de optie -r voor normaal herstel of de optie -o voor voorzichtig herstel. Geef als laatste parameter, net als in de vorige stap, de naam of het naammasker van de doeltabellen door. Bijvoorbeeld: myisamchk -o test_table. MYI

Stap 6

Start de MySQL-server. Voer de opdracht service mysqld start uit.

Stap 7

Beëindig uw sessie. Voer het commando exit in en druk op Enter.

Aanbevolen: