Hoe Webbestanden Op Te Slaan

Inhoudsopgave:

Hoe Webbestanden Op Te Slaan
Hoe Webbestanden Op Te Slaan

Video: Hoe Webbestanden Op Te Slaan

Video: Hoe Webbestanden Op Te Slaan
Video: Photoshop Serie 1 opslaan en opslaan als 2024, Mei
Anonim

Het internet is tegenwoordig de meest gebruikte manier om bestanden voor verschillende doeleinden te verkrijgen, daarom wordt het opslaan van webbestanden op de media van een lokale computer heel vaak gebruikt door een websurfer. Afhankelijk van of we het hebben over het opslaan van bestanden die op het netwerk zijn geplaatst om ze te downloaden, of dat dit bestanden zijn die door de webbronnen zelf worden gebruikt, kunnen de methoden om ze op te slaan verschillen.

Hoe webbestanden op te slaan
Hoe webbestanden op te slaan

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op de koppeling voor het bestand dat u wilt opslaan als deze rechtstreeks verwijst naar de locatie waar het gewenste bestand is opgeslagen. In het contextmenu dat als resultaat wordt geopend, staat een item "Opslaan als" of een vergelijkbare spellingsoptie (bijvoorbeeld "Link opslaan als" in Google Chrome of "Opslaan via link als" in Opera). Selecteer dit item, specificeer vervolgens in het geopende standaardopslagvenster de opslaglocatie op uw computer en de bestandsnaam en klik vervolgens op de knop "Opslaan".

Stap 2

Soms, vooral bij services voor het delen van bestanden, wordt het downloaden van een bestand naar een computer gestart door scripts zonder tussenkomst van de gebruiker. In dit geval geeft de browser een bijbehorend bericht weer waarin u akkoord moet gaan met het starten van de download - klik op de knop "Opslaan". Dit opent het dialoogvenster voor opslaan dat in de vorige stap is beschreven.

Stap 3

Als u bestanden wilt opslaan die de hele structuur van internet vullen, dat wil zeggen bestanden van pagina's van websites, gebruik dan de sneltoetscombinatie ctrl + s. Op deze manier opent u een dialoogvenster voor het opslaan van de huidige pagina, waarin u naast de opslaglocatie en bestandsnaam een van de opties in de vervolgkeuzelijst van het veld "Bestandstype" moet selecteren. Als u de regel "Tekstbestand" selecteert, wordt alleen de tekstinhoud van de webpagina opgeslagen. De regel "HTML-bestand" slaat niet alleen de tekst op, maar ook de broncode van de pagina. Als u het item "HTML-bestand met afbeeldingen" selecteert, worden alle bestanden opgeslagen die door de huidige pagina worden gebruikt - afbeeldingen, flash-elementen, stijlbladen, externe JavaScript-scriptbestanden, enz. Het item "Webarchief (enkel bestand)" slaat ook al het bovenstaande op, maar niet in open vorm, maar verzameld in één bestandsarchief met de extensie mht. De browser pakt zo'n archief automatisch uit zonder gebruik te maken van extra archiveringsprogramma's.

Aanbevolen: