Een Codec Registreren

Inhoudsopgave:

Een Codec Registreren
Een Codec Registreren

Video: Een Codec Registreren

Video: Een Codec Registreren
Video: Codec Culture 2024, Mei
Anonim

Wanneer u een bepaald mediabestand op uw computer start, verschijnt er vaak een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd naar software op internet te zoeken, aangezien er geen geschikte op uw computer is. Dit komt omdat uw systeem niet over de vereiste codecs beschikt om het af te spelen.

Een codec registreren
Een codec registreren

Noodzakelijk

Internetverbinding

instructies:

Stap 1

Selecteer een codec-recruiter en -speler voor verschillende mediaformaten voor uw computer. Dit kunnen programma's zijn zoals K-Lite Codec Pack (https://www.codecguide.com/download_kl.htm), DivX Codec Pack (https://www.divx.com/en/software/divx-plus/codec- pack), een pakket hulpprogramma's voor het uitvoeren van taken met Nero-mediabestanden (https://www.nero.com/rus/), enzovoort. Maak uzelf vertrouwd met de functionaliteit van elk van hen en soortgelijke programma's en selecteer de software die geschikt is voor uw taken om op uw computer te installeren.

Stap 2

Na het downloaden van het programma van uw keuze, voltooit u de installatie door de instructies van het installatiemenu-item te volgen. Als het systeem opties biedt voor de codecs die op uw computer zijn geïnstalleerd om bepaalde mediabestandsindelingen te ondersteunen, selecteert u indien mogelijk alle mogelijke items.

Stap 3

Voer associaties uit van bestanden die in het systeem zijn geregistreerd om ze te openen met het programma van uw keuze in een van de installatiestappen, waarna het bestand van deze of gene extensie wordt gestart in overeenstemming met uw keuze. Het programma registreert automatisch de codecs in het register van uw besturingssysteem en na voltooiing van de installatieprocedure zal het aanbieden om uw computer opnieuw op te starten.

Stap 4

Als u in de toekomst het programma wilt wijzigen om een bepaald bestand te openen, zorg er dan voor dat het nieuwe programma het afspelen van bestanden met deze extensie ondersteunt. Klik er daarna met de rechtermuisknop op en selecteer "Openen met …".

Stap 5

Klik in het venster dat verschijnt op de knop "Bladeren" en specificeer het pad naar het exe-bestand van het vereiste programma in de systeemmap van Program Files. Als het gewenste programma in de lijst staat. U hoeft dit niet te doen. Selecteer het gewoon en vink het vakje aan naast "Gebruik om dit type bestanden te openen" en klik op OK.

Aanbevolen: