Hoe Maak Je Een Winkelboek Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Winkelboek Aan
Hoe Maak Je Een Winkelboek Aan

Video: Hoe Maak Je Een Winkelboek Aan

Video: Hoe Maak Je Een Winkelboek Aan
Video: HOW TO: een kostenfactuur boeken in Exact Online 2024, Mei
Anonim

Het inkoopboek is een btw-generalisatieregister. De koper moet een inkoopboek bijhouden om het bedrag te bepalen dat moet worden afgetrokken van de belasting over de toegevoegde waarde.

Hoe maak je een winkelboek aan
Hoe maak je een winkelboek aan

instructies:

Stap 1

Selecteer de methode voor het bijhouden van het inkoopboek. Dit kan zowel in de gebruikelijke (papieren) vorm als in elektronische vorm. Op de een of andere manier komt het uiteindelijk allemaal op papier neer. Die. zelfs als u een aankoopboek in elektronische vorm gaat bewaren, moet u het na het verstrijken van de rapportageperiode nog steeds afdrukken, de bladen vastmaken, het stempel van de organisatie erop plakken en een bevestiging schrijven op de laatste pagina. De papieren versie gaat ervan uit dat alles hetzelfde is, alleen moet u de bladen met de hand invullen, wat in wezen onhandig is en de correctie bemoeilijkt als u de gegevens op de verkeerde plaats invoert.

Stap 2

Registreer de factuur zodra het recht op belastingaftrek ontstaat. Het is niet nodig om een strikte chronologische volgorde aan te houden om een winkelboek te vormen. Voor elke verkoper die op de factuur is gemarkeerd, voert u het overeenkomstige btw-bedrag in de spreiding van het inkoopboek in.

Stap 3

Voer in kolom 7 het bedrag van de aankoop in en voer in de kolommen 8a-11b de decodering van het btw-tarief in met betrekking tot de gekochte goederen of diensten. Ook worden in het aankoopboek niet alleen gegevens ingevoerd over reeds gekochte goederen of diensten, maar ook gegevens over vooruitbetaling.

Stap 4

Registreer ook douaneaangiften om een inkoopboek te vormen. Importeert u goederen uit het buitenland, dan moet u deze laten registreren. Vergeet niet om ook allerlei betalingsdocumenten te registreren die de daadwerkelijke betaling van btw kunnen bevestigen bij het importeren van een bepaald product.

Stap 5

Begin met het invullen van de informatie voor elk nieuw kwartaal met een nieuwe verspreiding van het boek. Tel aan het einde van het kwartaal het totaal van alle uitgaven bij elkaar op. De hoofdaccountant moet het inkoopboek ondertekenen. De verantwoordelijkheid voor dit document ligt bij het hoofd van de organisatie.

Aanbevolen: