Waarom Zijn Databases Nodig?

Waarom Zijn Databases Nodig?
Waarom Zijn Databases Nodig?

Video: Waarom Zijn Databases Nodig?

Video: Waarom Zijn Databases Nodig?
Video: What Are Databases and Why Do We Need Them? 2024, Mei
Anonim

Inmiddels heeft de mensheid een werkelijk gigantische hoeveelheid informatie over objecten en fenomenen verzameld. Maar deze informatie liegt er niet om, het wordt elektronisch opgeslagen en gebruikt in databases. Databases maken deel uit van informatiesystemen - hardware- en softwarecomplexen die enorme informatiearrays opslaan en verwerken.

Waarom zijn databases nodig?
Waarom zijn databases nodig?

Een database is een verzameling gegevens, op een bepaalde manier gestructureerd, bij elkaar opgeslagen en verwerkt volgens bepaalde regels. In de regel modelleert de database een bepaald vakgebied of een fragment ervan. Bestanden worden vaak gebruikt als een permanente opslag van database-informatie.

Een programma dat informatie in een database manipuleert, wordt een DBMS (databasebeheersysteem) genoemd. Het kan selecties maken op basis van verschillende criteria en de gevraagde informatie weergeven in een vorm die handig is voor de gebruiker. De belangrijkste componenten van informatiesystemen die zijn gebouwd op basis van databases zijn databasebestanden, DBMS en software (clienttoepassingen) waarmee de gebruiker informatie kan manipuleren en de acties kan uitvoeren die nodig zijn om zijn problemen op te lossen.

Het structureren van informatie wordt uitgevoerd volgens karakteristieke kenmerken, fysieke en technische parameters van abstracte objecten die in deze database zijn opgeslagen. Informatie in de database kan worden weergegeven als tekst-, raster- of vectorafbeelding, tabel of objectgeoriënteerd model. Door informatie te structureren, kunt u deze analyseren en verwerken: aangepaste zoekopdrachten maken, selecties maken, sorteren, wiskundige en logische bewerkingen uitvoeren.

De informatie die in de database is opgeslagen, kan voortdurend worden bijgewerkt. Hoe vaak het wordt gedaan, hangt af van de relevantie ervan. Ook informatie over objecten kan worden gewijzigd en aangevuld.

Databases, als een manier om grote hoeveelheden informatie op te slaan en effectief te manipuleren, worden op bijna alle gebieden van menselijke activiteit gebruikt. Ze slaan documenten, afbeeldingen, informatie over onroerend goed, personen en rechtspersonen op. Er zijn juridische databases, auto's, adressen, enz.

Databases worden bijvoorbeeld gebruikt in informatiesystemen die controle en beheer van territoria op staatsniveau mogelijk maken. De databases van dergelijke systemen slaan informatie op over alle onroerendgoedobjecten die zich in deze gebieden bevinden: percelen, vegetatie, gebouwen, hydrografie, wegen, enz. Met databases kunt u informatie analyseren en informatiestromen beheren, gebruiken voor statistieken, prognoses en boekhouding.

Aanbevolen: