Hoe Een Persoon Uit De Achtergrond Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Persoon Uit De Achtergrond Te Verwijderen
Hoe Een Persoon Uit De Achtergrond Te Verwijderen

Video: Hoe Een Persoon Uit De Achtergrond Te Verwijderen

Video: Hoe Een Persoon Uit De Achtergrond Te Verwijderen
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, April
Anonim

Collages vereisen vaak het verplaatsen van objecten naar een andere achtergrond. Het zal grappig zijn om je figuur aan de kust van de blauwe zee of in een kooi met een leeuw te plaatsen, ter vervanging van de saaie realiteit in de vorm van een kantoor of een appartement.

Hoe een persoon uit de achtergrond te verwijderen
Hoe een persoon uit de achtergrond te verwijderen

instructies:

Stap 1

Dupliceer de foto voordat u aan het werk gaat, zodat alle wijzigingen op een nieuwe laag worden aangebracht - in dit geval wordt de hoofdafbeelding niet beïnvloed. Gebruik de sneltoets Ctrl + J of de opdracht Laag dupliceren in het menu Laag.

Stap 2

Welk selectiehulpmiddel u kiest, hangt af van de achtergrondkleur en de omtrek van de vorm van de persoon. Als de achtergrondkleur behoorlijk afwijkt van het geselecteerde object, is het handig om het gereedschap Toverstaf ("Toverstaf") te gebruiken. Stel op de eigenschappenbalk de parameters in - penseelgrootte en tolerantie (Tolerantie), d.w.z. het verschil tussen kleurnuances dat de tool zal negeren. Hoe lager deze indicator, hoe selectiever de "toverstaf" werkt.

Stap 3

Klik op de foto rond de menselijke figuur. Om de selecties samen te vatten, klikt u op de eigenschappenbalk op Selectie toevoegen. Wijzig indien nodig de penseelgrootte en tolerantie. Nadat alle achtergrond rond de vorm is geselecteerd, drukt u op Ctrl + I of gebruikt u de opdracht Omgekeerd in het menu Selecteren. Gebruik de sneltoets Ctrl + X om een vorm uit te knippen.

Stap 4

U kunt de gereedschappen uit de groep L - Lasso Tool ("Lasso") en de Magnetische Lasso Tool ("Magnetische lasso") gebruiken. De "magnetische lasso" is erg handig om te gebruiken wanneer het geselecteerde object merkbaar van kleur afwijkt van de achtergrond. In dit geval klikt u gewoon op de omtrek van de vorm, laat u de toets los en volgt u het object - het gereedschap "kleeft" aan de omtrek en bepaalt zelf waar de achtergrond is en waar de vorm is.

Stap 5

Als de kleurschakeringen niet te verschillend zijn, klikt u op moeilijke plaatsen op het geselecteerde object en stelt u de referentiekleur in. Nadat de selectie is gesloten, gebruikt u de sneltoetsen om de vorm uit te snijden.

Stap 6

De Lasso-tool heeft niet zulke complexe instellingen - je moet het object zelf traceren. Om onjuiste stappen ongedaan te maken, drukt u op Ctrl + Bacspace.

Stap 7

Het is erg handig om afbeeldingselementen te selecteren in de snelle maskerbewerkingsmodus. Druk op D om de standaardkleuren in te stellen en op Q om naar de gewenste modus te schakelen. Selecteer het penseel en begin over de menselijke vorm te schilderen. Verander de hardheid en diameter van de borstel afhankelijk van de omtrek van het object. U zult zien hoe de afbeelding is bedekt met een rode transparante film - een beschermend masker.

Stap 8

Om deze film te verwijderen, schildert u over het gebied met een witte borstel. Nadat u de vorm volledig hebt overschilderd, drukt u nogmaals op Q om terug te keren naar de normale modus. Keer de selectie om en druk op Ctrl + X.

Aanbevolen: