Een Oude Computer Thuis Gebruiken?

Een Oude Computer Thuis Gebruiken?
Een Oude Computer Thuis Gebruiken?

Video: Een Oude Computer Thuis Gebruiken?

Video: Een Oude Computer Thuis Gebruiken?
Video: Heb jij een oude computer? 2023, December
Anonim

Bent u bezweken voor reclamesuggesties en heeft u een nog krachtigere computer gekocht? Ondertussen doet de oude het nog, is er niets verbrand, maar wil je hem niet meer als hoofd gebruiken? Laten we eens nadenken over wat te doen met de oude computer …

Een oude computer thuis gebruiken?
Een oude computer thuis gebruiken?

1. Verkoop.

U kunt natuurlijk een advertentie plaatsen voor de verkoop van een oude, werkbare computer in een krant of op een elektronisch prikbord, deze aanbieden aan vrienden en kennissen, maar u moet begrijpen dat u dit niet kunt "terugverdienen" het geld ervoor betaald.

Nuttig advies: zoek, voordat u een prijs voor een oude pc vaststelt, naar vergelijkbare configuraties op dezelfde Avito.

2. Gratis weggeven.

Door een advertentie op gespecialiseerde sites te plaatsen, kunt u snel van uw oude computer af door deze aan een arme persoon te geven of zo een verpleeghuis, een liefdadigheidsorganisatie, te helpen.

Maar waarom zou u zich ontdoen van technologie die veel meer functies kan vervullen?

3. Gebruik als typemachine of andere eenvoudige taken.

Een niet erg krachtige computer kan u gemakkelijk helpen bij het uitvoeren van veel taken, zoals werken met documenten, zoeken naar informatie op internet, enz. Het belangrijkste in deze kwestie is de keuze van de juiste software, dat wil zeggen niet veeleisend voor de parameters van de hardware.

4. Gebruik als bestandsserver of mediaspeler.

Gooi uw oude pc niet weg, maar wijs hem toe voor het opslaan van bestanden - boeken, films, foto's, dat wil zeggen, alles dat veel ruimte in beslag neemt. Toegang op afstand tot zo'n server is eenvoudig te organiseren en vanaf een spiksplinternieuwe tablet of laptop bekijk je de bestanden die je nodig hebt.

Het is trouwens handig als je de torrent-client naar dezelfde bestandsserver overzet.

5. Gebruik je oude pc als printserver, firewall, router…

Als je meerdere computers in huis hebt, maar slechts één printer, sluit die printer dan aan op je oude pc en stel delen in. Nu zal niet iedereen met flashdrives naar een computer met een printer kunnen draaien of de printer overzetten naar zijn pc, maar meteen zonder problemen een printopdracht versturen.

Het is niet minder handig om een oude computer te installeren voor de distributie van internet, als proxyserver, enz.

Opmerking! Als je thuis twee krachtige pc's nodig hebt, maar niet het geld hebt om een tweede te kopen, kun je je oude computer als terminal instellen om verbinding te maken met een krachtiger apparaat.

Aanbevolen: