Hoe Te Verdelen In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Te Verdelen In Excel
Hoe Te Verdelen In Excel

Video: Hoe Te Verdelen In Excel

Video: Hoe Te Verdelen In Excel
Video: Beste aanpak om een ​​cel diagonaal te splitsen in Excel (twee koppen in één cel) 2024, Mei
Anonim

In onze tijd van alomtegenwoordige automatisering zijn de vaardigheden van een zelfverzekerde gebruiker van kantoorsuites niet langer een luxe, maar een noodzaak. De hoeveelheid informatie voor verwerking groeit elke dag en een eenvoudige rekenmachine is hierbij onmisbaar. Met behulp van een programma als Excel kunnen we eenvoudig willekeurig grote hoeveelheden tabelgegevens verwerken. Denk aan de deelbewerking door middel van Excel (inclusief massa).

Excel-logo
Excel-logo

instructies:

Stap 1

Om het principe van werken in Excel te begrijpen, moet u de volgende hoofdpunten begrijpen:

een gegevenseenheid in Excel is een waarde die één cel bevat;

alle bewerkingen die in Excel worden uitgevoerd, worden uitgevoerd op de celgegevens;

de coördinaten van de cellen hebben de vorm:, waarbij de aanduiding van de matrixkolom is, en de aanduiding van de matrixrij (bijv. A1).

Stel dat we twee kolommen met getallen hebben die onderling verdeeld moeten worden. Laten we eerst leren hoe we de ene cel in de andere kunnen verdelen.

Stap 2

Klik met de linkermuisknop om de cel te selecteren waar u het resultaat van de deling wilt schrijven.

De doelcel selecteren
De doelcel selecteren

Stap 3

Klik vervolgens met de linkermuisknop op de regel om de formules te schrijven.

Regel voor het schrijven van formules
Regel voor het schrijven van formules

Stap 4

Schrijf in de geselecteerde regel eerst het symbool "=". Vervolgens klikken we met de linkermuisknop op de cel die zal deelnemen aan de deling. Als gevolg hiervan krijgt de resultaatcel de waarde toegewezen van de cel die is geselecteerd voor deling.

De eerste cel per divisie geselecteerd
De eerste cel per divisie geselecteerd

Stap 5

Verder in de regel voor het schrijven van formules na de waarde van de eerste cel (in ons geval is dit A1), plaatst u een delingsteken (/). Hier kunt u echter niet alleen deling plaatsen, maar ook elke andere rekenkundige bewerking.

Stap 6

Selecteer na het delingsteken de tweede cel (dat wil zeggen, de cel waarin wordt verdeeld).

U kunt de bovenstaande stappen herhalen zolang u wilt om samengestelde wiskundige berekeningen te maken. U hoeft niet beperkt te zijn tot twee cellen. U kunt ook haakjes gebruiken.

Een cel selecteren om te delen
Een cel selecteren om te delen

Stap 7

Nadat u de vereiste formule hebt getypt, drukt u op Enter, waarna de resultaatcel de waarde krijgt die is verkregen tijdens de berekening van de formule.

Divisie Resultaat
Divisie Resultaat

Stap 8

Stel nu dat we de hele tabel moeten berekenen. Met Excel-tools kunnen we niet voor elke cel een nieuwe waarde schrijven, maar alles in één keer berekenen.

Stap 9

Klik hiervoor met de linkermuisknop op de cel met het resultaat. Verplaats vervolgens de cursor naar de rechterbenedenhoek van de cel (de cursor zou zijn uiterlijk moeten veranderen van een wit kruis in een dunner zwart kruis). Houd de linkermuisknop ingedrukt en "sleep" de cursor naar de onderkant van de tabel en laat de knop vervolgens los.

Als resultaat hebben we de hele plaat verwerkt en de formule slechts één keer geschreven.

Aanbevolen: