Hoe De Beveiligde Modus In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Beveiligde Modus In Te Schakelen
Hoe De Beveiligde Modus In Te Schakelen

Video: Hoe De Beveiligde Modus In Te Schakelen

Video: Hoe De Beveiligde Modus In Te Schakelen
Video: De beperkte modus in- en uitschakelen 2024, April
Anonim

Een Windows-gebruiker hoeft zelden in de veilige modus te werken. Meestal wordt deze modus gebruikt in geval van kritieke systeemstoringen, wanneer de computer niet normaal kan worden opgestart.

Hoe de beveiligde modus in te schakelen
Hoe de beveiligde modus in te schakelen

instructies:

Stap 1

De veilige modus verschilt van de normale modus doordat bij het opstarten van het systeem alleen de meest noodzakelijke programma's en stuurprogramma's worden geladen. In de regel kunt u in de veilige modus zelfs opstarten met vrij ernstige fouten.

Stap 2

Om de computer op te starten in de veilige modus, drukt u op F8 bij het opstarten van het systeem. Het is het beste om de knop meerdere keren in te drukken met een frequentie van ongeveer één keer per seconde - hierdoor mis je het moment niet. Er verschijnt een venster met opties om het besturingssysteem te starten. Probeer eerst de optie Laatst bekende juiste configuratie, in veel gevallen zal dit het probleem oplossen.

Stap 3

Als de computer weigert op te starten in deze optie, moet u de Veilige modus proberen. De selectielijnen bevinden zich bovenaan het venster. U hebt drie opties: Veilige modus, Veilige modus met opdrachtprompt en Veilige modus met netwerkstuurprogramma's. Kies de eerste: in dit geval krijgt u een volledig vertrouwde Windows-interface. Alleen het scherm is zwart, in de hoeken ziet u het opschrift "Veilige modus".

Stap 4

Als u Veilige modus met opdrachtprompt selecteert, wordt een console (opdrachtprompt) gestart in plaats van Windows Verkenner. Deze modus kan ook handig zijn, maar u moet weten hoe u met de opdrachtregel moet werken. Als je een console hebt geopend, typ je HELP en druk je op Enter om een lijst met opdrachten weer te geven.

Stap 5

Hoe kunt u de veilige modus gebruiken? Als u alleen daarin kunt opstarten, probeer dan de procedure te starten om terug te gaan naar een eerdere staat van de computer: "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Systeemwerkset" - "Systeemherstel". Als het terugdraaien lukt, heeft u na een herstart een hersteld systeem. Herstel is mogelijk als eerder herstelpunten op de computer zijn gemaakt. Wanneer u in de console werkt, kan het herstel worden gestart met het commando:% systemroot% system32

estore

strui.exe.

Stap 6

Veilige modus is handig als meerdere mensen op de computer werken, elk zijn eigen accounts heeft en sommige medewerkers hun inlogwachtwoord zijn vergeten. In de veilige modus bent u ingelogd als beheerder en kunt u een vergeten wachtwoord eenvoudig wijzigen. Open hiervoor het "Configuratiescherm", zoek het gedeelte "Gebruikersaccounts", selecteer het gewenste account en wijzig het wachtwoord.

Aanbevolen: