Hardwarevirtualisatie Inschakelen?

Inhoudsopgave:

Hardwarevirtualisatie Inschakelen?
Hardwarevirtualisatie Inschakelen?

Video: Hardwarevirtualisatie Inschakelen?

Video: Hardwarevirtualisatie Inschakelen?
Video: How to enable Virtualization (VT-x) in Bios Windows 10 *** NEW *** 2024, Mei
Anonim

Om hardwarevirtualisatie mogelijk te maken, moet u eerst beheerdersrechten hebben en ook de mogelijkheid bepalen om deze functie op de gebruikte computer te ondersteunen.

Hardwarevirtualisatie inschakelen?
Hardwarevirtualisatie inschakelen?

instructies:

Stap 1

Download de speciale toepassing havdetectiontool om te bepalen of uw pc hardwarevirtualisatie kan inschakelen. Deze applicatie is vrij wijdverbreid en gratis. U kunt dit programma het beste downloaden van de officiële Microsoft-website.

Stap 2

Voer havdetectiontool uit door met de linkermuisknop op het hulpprogrammapictogram te dubbelklikken. Volg de aanbevelingen van de programmawizard. Het zal u helpen de nodige stappen aan te passen om hardwarevirtualisatie te starten, afhankelijk van het model van uw personal computer.

Stap 3

Start uw pc opnieuw op. Ga naar BIOS-instellingen. Hiervoor moet u in de regel op de delete-toets drukken. Als u een Dell-laptop gebruikt, moet u op de F12-toets drukken en de overgang naar de BIOS-instellingen bevestigen. Vervolgens moet u in het menu het gedeelte "Ondersteuning voor virtualisatie" uitvouwen.

Stap 4

Klik hiervoor op het "+" icoon. Zoek dan naar "Enable Intel Virtualization Technology" (er kan een andere merknaam zijn in plaats van Intel). Vink het vakje naast dit item aan. Verlaat het BIOS-menu en bevestig om de huidige instellingen op te slaan.

Stap 5

Wacht tot de computer opnieuw is opgestart. Controleer de prestaties in de normale modus, d.w.z. open de apps waarmee u regelmatig werkt.

Stap 6

Let op als uw computer niet goed presteert. Als er afwijkingen van de norm zijn, is het het beste om de computerinstellingen terug te zetten naar de staat vóór de activering van hardwarevirtualisatie. Op sommige oudere modellen van personal computers kan, ondanks het feit dat ondersteuning voor hardwarevirtualisatie aanwezig lijkt te zijn, de activering ervan schadelijk zijn. Die. verwerking van informatie en prestaties vertraagt. Om hardwarevirtualisatie uit te schakelen, gaat u naar BIOS en schakelt u de eerder geactiveerde instellingen uit.

Aanbevolen: