Het Uiterlijk Van Een Snelkoppeling Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Uiterlijk Van Een Snelkoppeling Wijzigen
Het Uiterlijk Van Een Snelkoppeling Wijzigen

Video: Het Uiterlijk Van Een Snelkoppeling Wijzigen

Video: Het Uiterlijk Van Een Snelkoppeling Wijzigen
Video: Snelkoppeling wijzigen dock 2024, Maart
Anonim

Een snelkoppeling is een speciaal type bestand op een computer waarmee u snel toegang hebt tot het gewenste object. Het slaat informatie op over het pad naar de gewenste map of het gewenste bestand en kan op verzoek van de gebruiker worden verplaatst of gewijzigd.

Het uiterlijk van een snelkoppeling wijzigen
Het uiterlijk van een snelkoppeling wijzigen

instructies:

Stap 1

Het eerste dat u met een snelkoppeling kunt doen, is de naam ervan wijzigen. Dit gebeurt op een standaard manier, door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling te klikken en het item "Naam wijzigen" te selecteren.

Stap 2

De volgende stap is om de afbeelding van de snelkoppeling te wijzigen. Dit is erg handig voor het organiseren van gegevens op een computer, de snelkoppeling "Muziek" ziet er bijvoorbeeld uit als een notitiesymbool en leidt rechtstreeks van het bureaublad naar een map met uw favoriete nummers. Om de gewenste afbeelding te selecteren, moet u nogmaals met de rechtermuisknop op de gewenste snelkoppeling klikken en "Eigenschappen" selecteren in het vervolgkeuzemenu. Ga dan naar het tabblad "Snelkoppeling" en klik op de knop "Pictogram wijzigen". Vervolgens kunt u kiezen uit de voorgestelde systeemlijst of via de "Bladeren" een van uw afbeeldingen vinden.

Stap 3

Op dezelfde manier kunt u het uiterlijk van het pictogram van elke map wijzigen, het verschil is dat u in het menu "Eigenschappen" het tabblad niet "Snelkoppeling", maar "Instellingen" nodig hebt, en dan is alles vergelijkbaar met het bovenstaande item.

Stap 4

Je kunt ook pijlen uit snelkoppelingen verwijderen, velen vinden ze niet leuk. Dit wordt gedaan door het register als volgt te bewerken: "Start" -> "Uitvoeren" -> voer "regedit" in en klik op OK. Zoek in het geopende document de tak HKEY_SLASSES_ROOTLnkfile en verwijder de parameter isShortcut ervan. Na het opnieuw opstarten van de computer zullen de pijlen uit de snelkoppelingen verdwijnen.

Aanbevolen: