Hoe De Vista-slaapstand In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Vista-slaapstand In Te Schakelen
Hoe De Vista-slaapstand In Te Schakelen

Video: Hoe De Vista-slaapstand In Te Schakelen

Video: Hoe De Vista-slaapstand In Te Schakelen
Video: Blaas 50 bar in de AI-8-motor 2024, Mei
Anonim

De sluimerstand is een energiebesparende modus waarin de harde schijf fungeert als gegevensopslag in het RAM. Hiermee kunt u het werk van programma's die op het apparaat worden uitgevoerd, opslaan en ermee blijven werken nadat u bent teruggekeerd naar de normale modus.

Hoe de Vista-slaapstand in te schakelen
Hoe de Vista-slaapstand in te schakelen

instructies:

Stap 1

In tegenstelling tot de slaapstand wordt tijdens de slaapstand de stroom van de computer volledig afgesloten, waardoor u de maximale hoeveelheid batterijvermogen kunt besparen, wat essentieel is voor laptops, netbooks of tablets.

Stap 2

In Windows Vista is de optie Slaapstand inschakelen niet beschikbaar in het menu Start, maar u kunt deze handmatig activeren via de opdrachtprompt. Om het te starten, opent u het menu "Start" en voert u de zoekopdracht "Opdracht" in de zoekbalk van het programma in en klikt u vervolgens met de rechtermuisknop op het resultaat dat in de lijst verschijnt. Selecteer de optie "Als administrator uitvoeren". U kunt de terminal ook vinden door naar het menu-item "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Opdrachtprompt" te gaan.

Stap 3

In het venster dat verschijnt, moet u het hulpprogramma PowerCfg inschakelen. Voer hiervoor de code in:

powercfg / slaapstand aan

Druk vervolgens op Enter. Het systeem brengt automatisch alle noodzakelijke wijzigingen aan het systeem aan en opent de mogelijkheid om over te schakelen naar de energiebesparende modus.

Stap 4

Niet alle computers ondersteunen de slaapstand. Om te controleren of het hulpprogramma op uw apparaat werkt, voert u in de opdrachtregel de volgende vraag in:

powercfg / a

Een lijst met modi waarin uw computer kan werken, verschijnt in het programmavenster. Als er een melding is van winterslaap in de regel die verschijnt, kan deze erin worden ingevoerd.

Stap 5

Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen toe te passen. Na het uitvoeren van de bewerking, om toegang te krijgen tot de modus, klikt u met de linkermuisknop op het pijlpictogram naast de knop voor het afsluiten van het systeem in het menu "Start" en selecteert u "Sluimerstand".

Stap 6

Om een modus uit de lijst met actieve te verwijderen en in het systeem uit te schakelen, opent u de opdrachtregel opnieuw en voert u het verzoek in:

powercfg –h UIT

Druk op Enter. Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, verdwijnt de slaapstand uit de startlijst.

Aanbevolen: