Kun Je Tegenwoordig Zonder Computer?

Inhoudsopgave:

Kun Je Tegenwoordig Zonder Computer?
Kun Je Tegenwoordig Zonder Computer?

Video: Kun Je Tegenwoordig Zonder Computer?

Video: Kun Je Tegenwoordig Zonder Computer?
Video: Inloggen zonder wachtwoord 2024, April
Anonim

Een computer met internettoegang is zo'n vertrouwd onderdeel van ons leven geworden dat het voor velen buitengewoon moeilijk is om zich hun bestaan zonder voor te stellen. Maar zoals u weet, kan een mens, indien nodig, van veel dingen af, waaronder deze slimme en handige machine.

Kun je tegenwoordig zonder computer?
Kun je tegenwoordig zonder computer?

Pre-computer generatie

Vertegenwoordigers van de oudere generatie kunnen zich het leven zonder computer gemakkelijk voorstellen, die zich perfect de tijden en hun leven vóór het begin van het 'computertijdperk' herinneren. Zelfs zo'n 30 jaar geleden was een computer een complexe eenheid die toegankelijk was voor een kleine kring van specialisten, en internet bestond helemaal niet.

En mensen leefden! We kochten kaartjes aan de kassa, communiceerden persoonlijk en via vaste telefoon, zochten informatie in bibliotheken, bladerden naslagwerken en speciale literatuur, maakten handgeschreven notities in notitieboekjes en notitieboekjes, gingen naar de bioscoop, luisterden naar de radio en keken tv, en voelde zich tegelijkertijd helemaal niet ongelukkig en beroofd!

Sommige oudere mensen hebben dit wonder van technologie nog steeds niet onder de knie en hebben een nogal vaag idee van de mogelijkheden ervan. Maar dit weerhoudt hen er niet van om het volledige leven te leiden waaraan ze gewend zijn. Ze lijken 'niet te hebben gemerkt' dat de wereld is veranderd, zijn op hun hoede voor technische innovaties en hebben geen haast om ze onder de knie te krijgen. Ze leven in een vertrouwde wereld en willen zich niet aanpassen aan de veranderingen die zich daarin hebben voorgedaan, en dat is hun goed recht!

Onderhoudend

Het is vrij eenvoudig voor mensen wiens werk niet direct gerelateerd is aan het gebruik ervan, kunnen leven zonder een computer. De overgrote meerderheid van hen zou zelfs kunnen winnen, waardoor ze plotseling de mogelijkheid verliezen om eindeloze online games te spelen of uren op sociale media door te brengen.

Je kunt vaak enthousiaste posts vinden van vrouwen die een computer hebben die niet werkt: ze slagen erin om in een paar weken huishoudelijke taken over te doen, die ze een half jaar niet konden doen! En kinderen, verstoken van de mogelijkheid om hele dagen achter de monitor te zitten, gaan eindelijk de straat op, leren het plezier van live-communicatie, vinden nuttige en interessante activiteiten buiten het netwerk.

Natuurlijk is het met behulp van een computer en internet handig en gemakkelijk om informatie te zoeken, te leren, te ordenen en te structureren, van een persoonlijk schema tot een thuisboekhouding. Maar hoevelen geven aan zichzelf toe dat het leeuwendeel van de tijd die ze achter de computer doorbrengen niet aan nuttige dingen wordt besteed, maar aan amusement, lege gesprekken en browsen op sites?

Gedeeltelijke computer verlaten

Een computer is niet alleen een trouwe en nuttige assistent, maar ook een "tijdmoordenaar" die met meer voordeel kan worden besteed. Bovendien hebben lange uren voor de monitor geen erg goed effect op de gezondheid: het gezichtsvermogen, de houding en het zenuwstelsel lijden.

Weigeren om een computer te gebruiken in de moderne wereld is natuurlijk onredelijk en zelfs onnodig. Maar het is mogelijk en zelfs noodzakelijk om het te zien als een nuttig hulpmiddel, en niet als een totale "substituut voor de wereld". Het is handig om "vastendagen" voor jezelf te regelen, wanneer de computer gewoon niet aan gaat en de vrije tijd wordt besteed aan dierbaren, familie, communicatie met vrienden en andere nuttige en plezierige activiteiten.

Het is ook belangrijk om de tijd die je achter de computer doorbrengt te regelen. Dit geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Om tijd nuttig te besteden zonder deze te verspillen, moet je jezelf duidelijk de taak stellen wat je op dit moment precies met de computer wilt doen, welke informatie je moet vinden, enz. Onthoud na het voltooien van de geplande tijd dat u de rest van de tijd die u voor de monitor doorbrengt, aan nuttigere dingen zou kunnen besteden.

Aanbevolen: