Hoe Maak Je Een Foto Donkerder In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Donkerder In Photoshop
Hoe Maak Je Een Foto Donkerder In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Foto Donkerder In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Foto Donkerder In Photoshop
Video: Photoshop-lessen to go. Lichter en donkerder maken van delen van foto's 2024, April
Anonim

Grafische editor Adobe Photoshop biedt de gebruiker veel tools voor het bewerken van afbeeldingen, inclusief foto's. Er zijn ook bedieningselementen die in sets zijn gegroepeerd voor het oplossen van specifieke taken - bijvoorbeeld voor het donkerder of lichter maken van een afbeelding op foto's met dergelijke defecten.

Hoe maak je een foto donkerder in Photoshop
Hoe maak je een foto donkerder in Photoshop

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop en laad de foto die u donkerder wilt maken.

Stap 2

Open de sectie "Afbeelding" in het menu van de grafische editor, ga naar de subsectie "Correctie" en selecteer het item "Niveaus". De grafische editor opent een apart venster met de nodige instellingen. U kunt ook de sneltoetsen ctrl + l gebruiken om toegang te krijgen.

Stap 3

Probeer een van de standaard vooraf ingestelde combinaties te kiezen in het veld Instellen. Om de afbeelding donkerder te maken, kunnen sets die overeenkomen met de lijnen "Donkerder" en "Donkerder middentonen" uit deze lijst geschikt zijn. Als het vakje "Bekijken" is aangevinkt, kunt u precies zien hoe de optie die u hebt geselecteerd de originele afbeelding zal veranderen.

Stap 4

Kies zelf de gewenste combinatie van waarden als geen van de standaard opties een bevredigend resultaat geeft. Door de schuifregelaar met zwarte schaduw onder het Histogram Invoerwaarden van de linkerrand naar het midden te verplaatsen, kan de afbeelding donkerder worden. Evenzo, de met wit gevulde schuifregelaar onder de schaal Uitvoerwaarden verplaatsen van de rechterrand naar het midden.

Stap 5

Wijzig de geavanceerde instellingen, die toegankelijk zijn door op de knop "Opties" te klikken, als de gewenste arcering niet wordt verkregen.

Stap 6

Klik op OK als u klaar bent met niveaus.

Stap 7

Een andere set hulpmiddelen die kunnen helpen om de foto donkerder te maken, kan worden geopend via dezelfde subsectie "Aanpassingen" van de sectie "Afbeelding" in het Adobe Photoshop-menu - selecteer daar het item "Schaduwen / Hooglichten". In de minimale set zijn er twee schuifregelaars waarmee u de juiste schaduwoptie moet kiezen. Er is ook een uitgebreide set bedieningselementen die toegankelijk zijn door het vakje "Extra tools" aan te vinken.

Aanbevolen: