Een Schijf Verbergen

Inhoudsopgave:

Een Schijf Verbergen
Een Schijf Verbergen

Video: Een Schijf Verbergen

Video: Windows 10: bestand verbergen in de Verkenner 2022, November
Anonim

Om een ​​schijf in het systeem te verbergen, moet u deze selecteren en er enkele acties op uitvoeren. Het proces wordt beschreven aan de hand van het voorbeeld van het Windows-besturingssysteem en de lokale schijf D. U kunt een schijf op verschillende manieren voor het systeem verbergen (uit de map Deze computer).

Een schijf verbergen
Een schijf verbergen

Noodzakelijk

  • - computer
  • - programma's

instructies:

Stap 1

Om een ​​bepaalde lokale of verwisselbare schijf te verbergen, maar ermee te werken zonder extra programma's te installeren, maar alleen door het register te bewerken, moet u eerst de toepassing "Uitvoeren" openen. Dit kan worden gedaan vanuit het Start-menu of door de Win + R-toetscombinatie. Voer hier de opdracht "Regedit" in zonder haakjes. Zoek vervolgens naar de sectie HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer, waar we de DWORD-parameter maken. Verder, afhankelijk van welk station u wilt verbergen, wijst u het de juiste waarde toe, bijvoorbeeld voor station C is dit 4, voor station D is dit 8, voor station E is dit 16, enz. Om alle stations te verbergen, stelt u de DWORD-waarde in op 67108863.

Stap 2

Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​schijf te verbergen, is door XP Tweaker en soortgelijke programma's te gebruiken. Om de gewenste stations te verbergen, gaat u naar het tabblad Beveiliging, vervolgens naar Verkenner en selecteert u de functie "Stations verbergen in Verkenner". Dit programma voert alle functies uit die in paragraaf 1 worden beschreven en zal zeer nuttig zijn voor beginners.

Stap 3

Er is een andere manier om een ​​schijf te verbergen voor Explorer - verwijder de letter en koppel deze als een eenvoudige map ergens op een afgelegen plek. Deze mogelijkheid wordt geopend door het gebruik van de service "Schijfbeheer", die toegankelijk is door met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" te klikken en "Beheren" te selecteren. Vervolgens hoeft u alleen maar de schijf te selecteren die u nodig hebt, met de rechtermuisknop te klikken en de stationsletter te verwijderen. Dan hoeft u alleen nog deze schijf te mounten in een bepaalde map die alleen u kent.

Populair per onderwerp