Hoe Schrijf Je Een Boekhoudprogramma?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Boekhoudprogramma?
Hoe Schrijf Je Een Boekhoudprogramma?

Video: Hoe Schrijf Je Een Boekhoudprogramma?

Video: Hoe Schrijf Je Een Boekhoudprogramma?
Video: Hoe start ik met gratis boekhouden? 2024, April
Anonim

Vroeg of laat wordt elk bedrijf geconfronteerd met de noodzaak om het boekhoudsysteem te optimaliseren. Er zijn veel verschillende programma's voor verschillende activiteitsgebieden, maar ze voldoen niet altijd aan de speciale behoeften van een bepaalde persoon of bedrijf. In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om een nieuwe unieke te schrijven, of een bestaand boekhoudprogramma aan te passen.

Hoe een boekhoudprogramma te schrijven
Hoe een boekhoudprogramma te schrijven

Noodzakelijk

Basis boekhoudprogramma (1C, Excel of Access), programmeertaal

instructies:

Stap 1

Bepaal de vereisten voor het programma, het bestemmingsgebied. Voor kleine bedrijven of particuliere gebruikers kun je rondkomen met eenvoudige opties, voor grote bedrijven die een hoge verwerkingssnelheid nodig hebben voor een groot aantal verschillende bewerkingen, zou het programma meer opties moeten bevatten.

Stap 2

Selecteer een programmeertaal. In standaardprogramma's die geen speciale opties vereisen, is het beter om de voorkeur te geven aan de programmeertaal die u het beste kent. Als het programma gespecialiseerd is, dan vereist het een speciale programmeertaal zoals bijvoorbeeld 1C.

Stap 3

Bij het kiezen van een basis voor het maken van een uniek boekhoudprogramma, moet u erop letten dat elk programma is gericht op een specifiek deel van de onderneming of het bedrijf. Dus voor bijvoorbeeld boekhouding, magazijn- en handelsboekhouding zijn programma's ontwikkeld op basis van 1C meer geschikt. Delphi is veelzijdiger, maar het heeft grote bestandsgroottes en is nogal traag, dus het is niet geschikt voor die gebieden van de boekhouding waar snelheid een bepalend kenmerk is.

Stap 4

De keuze van een basis voor het maken van een programma hangt af van het doel van het schrijven. Als u boekhoudprogrammering wilt oefenen, is het beter om te beginnen met eenvoudige databases zoals Excel met VBA-programma. Het implementeren van een bestandsserver met VBA zal moeilijker zijn in ontwikkeling, je kunt ook Jet-SQL gebruiken. Meer ervaren programmeurs kunnen client-servers met database ontwikkelen op Oracle, SQL Server, DB2, mysql-platform.

Stap 5

Voor degenen die niet bekend zijn met de programmeertaal, is het voor het schrijven van een programma beter om contact op te nemen met een gespecialiseerde dienst, waar ze worden geholpen bij het kiezen van een kant-en-klaar programma volgens hun vereisten, of om een nieuw programma te schrijven dat ervoor te zorgen dat met de nodige informatie rekening wordt gehouden.

Aanbevolen: