Hoe Liedjes Te Knippen?

Inhoudsopgave:

Hoe Liedjes Te Knippen?
Hoe Liedjes Te Knippen?

Video: Hoe Liedjes Te Knippen?

Video: Hoe Liedjes Te Knippen?
Video: Dé TECHNIEK om AUDIO / MUZIEK te knippen voor jouw video's! 2024, April
Anonim

Het is nodig om een kleine mix van fragmenten van liedjes te maken, bijvoorbeeld als je een dansnummer wilt voorbereiden voor een muzikale medley. Tegenwoordig, wanneer computers in bijna elk huis beschikbaar zijn, kan iedereen deze taak uitvoeren. Veelgebruikte geluidsbewerkingsprogramma's helpen u om segmenten van nummers te maken. Het is het handigst om voor deze taak een multitrack-audio-editor te gebruiken. Er zijn er nogal wat (Wavelab, Cubase, Adobe Audition, Cool Edit, Audicity). Verdere overweging zal worden uitgevoerd met behulp van het voorbeeld van het Adobe Audition-programma, andere editors werken volgens een soortgelijk principe, dus u kunt er een kiezen.

Hoe liedjes te knippen?
Hoe liedjes te knippen?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - audio-editor.

instructies:

Stap 1

Open eerst in de editor die muziekbestanden waaruit u de toekomstige mix wilt knippen. Dit kan in het menu-item "Bestand" - "Openen".

Stap 2

Dubbelklikken op de naam van een bestand in het editorvenster brengt je naar het audiotrackbewerkingsvenster. Hier kunt u naar de geselecteerde track luisteren en het deel ervan selecteren dat u in de toekomstige mix wilt invoegen. Selecteer het met de linkermuisknop en open vervolgens het contextmenu met de rechterknop en selecteer daarin het item "Kopiëren naar nieuw". Er verschijnt een nieuwe in de lijst met audiobestanden die in het programma worden gebruikt, met daarin het geselecteerde fragment van het nummer.

Stap 3

Doe hetzelfde voor alle overige bestanden.

Stap 4

Druk nu op de "Multitrack view"-knop (boven de audiotrack-afbeelding) om over te schakelen naar de multitrack-modus. Sleep vanuit het linkervenster elk van de bestanden met de songfragmenten die je hebt geknipt naar het rechtervenster, waarbij je ze allemaal op een aparte track plaatst.

Stap 5

Nu kunt u deze fragmenten verplaatsen met de linkermuisknop, ze in willekeurige volgorde ten opzichte van elkaar plaatsen en het resultaat beluisteren met de standaardknoppen "Afspelen", "Stop". U kunt ook het volume voor elk van de tracks aanpassen. Om dit te doen, is er links van elk nummer een klein venster met het opschrift "V 0". Door er met de muis op te klikken en de aanwijzer omhoog of omlaag te bewegen, kunt u het volume van de track verhogen of verlagen.

Stap 6

Wanneer u uiteindelijk beslist over de volgorde van de nummers in uw toekomstige versie, moet u deze opslaan. Selecteer hiervoor het item "Exporteren" - "Audio" in het menu "Bestand" en selecteer de opslagmap, bestandsnaam en formaat. Het snijden is klaar!

Aanbevolen: