Een Patchkabel Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Patchkabel Aansluiten
Een Patchkabel Aansluiten

Video: Een Patchkabel Aansluiten

Video: Een Patchkabel Aansluiten
Video: How To Make RJ45 Network Patch Cables - Cat 5E and Cat 6 2024, Mei
Anonim

Een patchkabel is een ethernetkabel die aan beide zijden is voorzien van RJ-45-stekkers. Het is ontworpen om een computer aan te sluiten op een switch, router of ander soortgelijk apparaat.

Een patchkabel aansluiten
Een patchkabel aansluiten

instructies:

Stap 1

Als het patchsnoer nog niet is vervaardigd, moet het worden vervaardigd. Knip de UTP-kabel met vier getwiste paren op de gewenste lengte. Sluit aan elke kant een RJ-45-stekker aan. Om een patchkabel te krijgen, sluit u ofwel beide connectoren aan volgens schema A, of beide volgens schema B. Met deze kabel kunt u een computer aansluiten op een switch of router. Als de ene stekker wordt samengedrukt volgens schema A en de andere volgens schema B, krijgt u geen patchkabel, maar een crossover - een kabel voor het aansluiten van twee computers of twee switches, routers, enz.

Stap 2

Om de stekker volgens een van de schema's aan te sluiten, draait u deze met de contacten omhoog en van u af. Sluit voor schema A de draden in de volgende volgorde aan: wit-groen, groen, wit-oranje, blauw, wit-blauw, oranje, wit-bruin, bruin. Verander voor diagram B de aansluitvolgorde in deze: wit-oranje, oranje, wit-groen, blauw, wit-blauw, groen, wit-bruin, bruin.

Stap 3

Nadat u de geleiders in de connector hebt gestoken, klemt u deze in een speciaal ontworpen gereedschap (crimp). Gebruik hiervoor geen surrogaten, zoals tangen en gewone schroevendraaiers.

Stap 4

Draai de stekker zo dat de uitstulping aan een van de zijkanten samenvalt met de uitsparing op de netwerkkaartconnector van je computer, switch of router. Steek het in totdat het klikt. Om de stekker te verwijderen, duwt u het lipje naar de behuizing en trekt u voorzichtig aan de kabel. Een teken van normale werking van de apparatuur is een constante gloed van de groene LED, vergezeld van een knipperende gele LED wanneer gegevens worden verzonden. Op sommige apparaten kunnen LED-kleuren en weergave-algoritmen verschillen.

Stap 5

Voor netwerkapparatuur wordt meestal een van de connectoren toegewezen als ingang (Uplink) en de rest als uitgang. Invoer en uitvoer, ze worden voorwaardelijk genoemd, omdat alle connectoren zijn ontworpen voor zowel het ontvangen als verzenden van gegevens, maar de Uplink-connector is verbonden met een stroomopwaartse switch of router. Als de circuits van het apparaat aangesloten op deze connector niet in orde zijn, is het op sommige apparaten mogelijk om andere vrije stopcontacten als ingang te gebruiken (met de Auto-Uplink-functie). Apparatuur mag niet op zichzelf vergrendeld zijn, anders ontstaan er botsingen die de gegevensoverdracht verstoren.

Aanbevolen: