Wijzig Het Lettertype In Een Bericht

Inhoudsopgave:

Wijzig Het Lettertype In Een Bericht
Wijzig Het Lettertype In Een Bericht

Video: Wijzig Het Lettertype In Een Bericht

Video: Wijzig Het Lettertype In Een Bericht
Video: Facebook lettertype wijzigen 2024, Mei
Anonim

Moderne programma's en e-maildiensten maken het niet alleen mogelijk om berichten te verzenden en te ontvangen, maar ook om hun tekst op dezelfde manier op te maken als in gewone documenten.

Wijzig het lettertype in een bericht
Wijzig het lettertype in een bericht

Noodzakelijk

  • - computer met internettoegang;
  • - browser;
  • - Outlook Express-programma.

instructies:

Stap 1

Start Outlook Express - klik hiervoor op de knop "Start", selecteer een programma uit de lijst. Selecteer vervolgens de opdracht "Bericht maken". Ook start het programma automatisch wanneer u op een e-mailadres klikt in een browservenster of in een document. Voer de tekst van het bericht in en voer vervolgens de opdracht "Lettertype" uit. Onder het veld "Onderwerp" wordt een lettertypepaneel aan het bericht toegevoegd. Selecteer de gewenste tekst waarop u het lettertype wilt toepassen, selecteer de naam van het lettertype, bijvoorbeeld Times New Roman, en stel vervolgens de gewenste grootte in. Kies vervolgens een lettertype (vet, cursief, onderstreept). U kunt ook de kleur ervan wijzigen.

Stap 2

Klik op de volgende knop of selecteer het menu "Formaat" -> "Stijl" om een vooraf gemaakte stijl voor de tekst in te stellen. Selecteer een koptekst, zoals een begroeting, en maak deze op met de stijl Kop 1. Selecteer vervolgens de rest van de tekst, kies een stijl in overeenstemming met het type informatie erin. U kunt bijvoorbeeld de stijl "Term" kiezen als de letter enkele concepten definieert. Kies voor platte tekst Alinea. Met een stijl kunt u snel een e-mailbericht opmaken met een vooraf gedefinieerde set opties, waaronder grootte, type en lettertype.

Stap 3

Open uw mailbox in een browservenster. Wanneer u bijvoorbeeld een bericht maakt in het Yandex-mailsysteem, kunt u zowel een gewoon bericht als een opgemaakt bericht maken. Klik hiervoor op de knop "Schrijf een brief". Voer in het nieuwe berichtvenster uw berichttekst in. Vervolgens kunt u het lettertype opmaken: u kunt de lettertypestijl vet, onderstreept, doorgehaald of cursief maken. Stel vervolgens de kleur van de tekst en achtergrond in, lettergrootte (van 8 tot 36), selecteer het type lettertype (dit systeem biedt keuze uit 10 lettertypen). Verder kan de tekst worden opgemaakt met de knoppen "gecentreerd", "links uitgelijnd" en "rechts uitgelijnd". U kunt de tekst ook omzetten in een lijst.

Aanbevolen: