VMware Player Installeren Op Windows

Inhoudsopgave:

VMware Player Installeren Op Windows
VMware Player Installeren Op Windows

Video: VMware Player Installeren Op Windows

Video: VMware Player Installeren Op Windows
Video: How to Install VMware Workstation Player in Windows 10 2024, April
Anonim

Met VMware Player kunt u elk besturingssysteem in een geïsoleerde omgeving uitvoeren zonder uw huidige besturingssysteem te wijzigen of te beschadigen. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken om het Ubuntu-besturingssysteem rechtstreeks in uw draaiende Windows te bekijken en te testen. Een goede methode om erachter te komen of een nieuw besturingssysteem geschikt voor u is, is voordat u het daadwerkelijk op de harde schijf van uw computer installeert.

VMware-speler
VMware-speler

Noodzakelijk

  • Computer met Windows-besturingssysteem geïnstalleerd.
  • Internetverbinding.
  • De rechten op de computer zijn voldoende om de software te installeren.

instructies:

Stap 1

Om VMWare Player te installeren, moet u deze eerst downloaden van de officiële VMWare-website. Ga hiervoor naar https://www.vmware.com/go/downloadplayer en download de versie die geschikt is voor uw besturingssysteem. Let op: om VMWare Player voor 32-bit Windows te downloaden, moet u eerst de 6e versie van VMWare Player selecteren in het veld Major Version. De laatste, op het moment van schrijven, versie van het programma is alleen beschikbaar voor de 64-bits versie van het besturingssysteem.

Download vmware player
Download vmware player

Stap 2

Nadat het downloaden is voltooid, voert u het installatiebestand uit. De installatiewizard van VMWare Player wordt geopend. Klik in de eerste stap van deze wizard op de knop Volgende.

vmware-speler 7 installeren
vmware-speler 7 installeren

Stap 3

De volgende stap vraagt de installatiewizard u om de licentieovereenkomst te accepteren. We plaatsen een punt in het veld Ik accepteer de voorwaarden in het veld licentieovereenkomst en klikken op de knop Volgende.

Licentieovereenkomst voor VMware-spelers
Licentieovereenkomst voor VMware-spelers

Stap 4

De volgende stap zal de installatiewizard u vragen om een map op de schijf te selecteren waarnaar de VMWare Player-bestanden zullen worden gekopieerd. U kunt de standaardwaarde behouden of wijzigen als u onvoldoende vrije ruimte op de opgegeven schijf heeft.

VMWare Player-installatiemap
VMWare Player-installatiemap

Stap 5

Bij de volgende stap zal de installatiewizard aanbieden om via internet te controleren op updates voor VMWare Player. het wordt aanbevolen om deze optie ingeschakeld te laten om altijd over de nieuwste software te beschikken. Klik volgende.

Controleer op VMWare Player-updates
Controleer op VMWare Player-updates

Stap 6

De volgende stap is om te bepalen of u VMWare Player wilt helpen verbeteren door anonieme statistieken te verzenden. Het wordt aanbevolen om deze instelling uit te schakelen. Schakel het selectievakje Help bij het verbeteren van VMWare Player uit en klik op Volgende.

Weigering om statistieken te verzamelen
Weigering om statistieken te verzamelen

Stap 7

Vervolgens moet u het programma toestemming geven om snelkoppelingen te maken voor het starten van VMWare Player. De installatiewizard biedt aan om een snelkoppeling te maken in het hoofdmenu en op het bureaublad. U kunt zich afmelden door de bijbehorende selectievakjes uit te schakelen en vervolgens op Volgende te klikken.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 8

In de volgende stap laat de wizard u weten dat hij klaar is om het programma te installeren. Klik op de knop Doorgaan.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 9

Het programma zal enige tijd worden geïnstalleerd. Na voltooiing van dit proces zal de wizard het bericht weergeven: Installatiewizard voltooid. Klik op de knop Voltooien.

De installatie van VMWare Player voltooien
De installatie van VMWare Player voltooien

Stap 10

Hiermee is het installatieproces voltooid. U zou een snelkoppeling moeten hebben om VMWare Player op uw bureaublad te starten. In het volgende artikel zullen we kijken naar het proces van het installeren van een gastbesturingssysteem met behulp van het voorbeeld van de Linux Xubuntu-distributie.

Aanbevolen: