Hoe Maak Je Een Computerpresentatie

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Computerpresentatie
Hoe Maak Je Een Computerpresentatie

Video: Hoe Maak Je Een Computerpresentatie

Video: Hoe Maak Je Een Computerpresentatie
Video: 004 Windows 10 OneDrive mappen maken en bestanden opslaan 2024, April
Anonim

Een computerpresentatie is een geweldige manier van visuele demonstratie bij het uitleggen van school- en collegemateriaal. Het is een uitstekende assistent voor bibliothecarissen, leraren, opvoeders. Een presentatie met dia's uit het huisarchief is een geweldig cadeau voor elke gezinsvakantie.

Hoe maak je een computerpresentatie
Hoe maak je een computerpresentatie

Noodzakelijk

  • - een computer;
  • - foto's;
  • - Afbeeldingen;
  • - tekst naar dia's.

instructies:

Stap 1

Er zijn een aantal programma's voor het maken van computerpresentaties. PowerPoint, dat wordt geleverd met Microsoft Office, is de meest voorkomende. Het is gemakkelijk te gebruiken en veroorzaakt geen specifieke problemen voor gebruikers.

Stap 2

Kies een thema en tekstinhoud voordat u uw presentatie maakt.

Stap 3

Voer het programma uit. Het hoofdwerkvenster met een werkbalk en een dia-ontwerper wordt voor u geopend. Bepaal eerst het aantal pagina's. U kunt het vereiste aantal dia's maken door op de knop met het label "Dia maken" in de werkbalk in de rechterbovenhoek te klikken.

Stap 4

Ga naar het gedeelte Ontwerpen en selecteer een dia-ontwerp. Het kan hetzelfde zijn voor alle pagina's van de presentatie of het kan worden geselecteerd. Om de achtergrond van afzonderlijke dia's te wijzigen, markeert u de gewenste pagina's, selecteert u een ontwerp en klikt u erop met de linkermuisknop.

Stap 5

Ga in het dialoogvenster in het menu Bestand naar Pagina-instelling. Hier kunt u pagina-eigenschappen instellen: diagrootte, weergave, breedte, hoogte, nummering en oriëntatie van dia's en notities (staand of liggend).

Stap 6

In de sectie "Ontwerp" en de subsectie "Dia-indeling" voor elke dia, kunt u de juiste lay-out kiezen: alleen de titel en tekst, het aantal afbeeldingen op de pagina. Om een geschikte lay-out aan het project toe te voegen, moet u op het bijbehorende pictogram klikken. Elke pagina kan zijn eigen opmaak hebben.

Stap 7

Begin dan met het vullen van de pagina-inhoud. Voeg tekst, afbeeldingen, clips, diagrammen, afbeeldingen, tekst toe. U kunt ook mooie opschriften, geluid, film toevoegen aan de presentatie. Om dit te doen, kunt u naar de modus "Invoegen" gaan en het juiste item selecteren voor verdere acties. U kunt de pagina bewerken en er wijzigingen in aanbrengen door op de items "Bewerken" en "Opmaak" te klikken.

Stap 8

Als u naar de submap "Diavoorstelling" gaat, kunt u de tijd van elke diavoorstelling, animatie en geluidsduur aanpassen.

Stap 9

Na het voltooien van het werk in het menu "Bestand" selecteert u het item "Opslaan als" en geeft u de naam en locatie van de gemaakte presentatie op. U kunt het project ook op cd opslaan door het juiste item in het menu te selecteren.

Aanbevolen: