Hoe De Achtergrond Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond Te Repareren
Hoe De Achtergrond Te Repareren

Video: Hoe De Achtergrond Te Repareren

Video: Hoe De Achtergrond Te Repareren
Video: Hoe kan je de Achtergrond van een Afbeelding Verwijderen? (zonder Photoshop!) 2024, Mei
Anonim

Soms vereist de intentie van de ontwerper dat de achtergrondafbeelding stationair blijft terwijl de bezoeker door de pagina-inhoud scrolt. Dit kan worden gedaan door de standaardinstelling voor achtergrondgedrag te wijzigen met behulp van CSS-instructies (Cascading Style Sheets).

Hoe de achtergrond te repareren
Hoe de achtergrond te repareren

instructies:

Stap 1

Voeg een stijlbeschrijving toe voor het body-blok aan uw webdocument dat een background-attachment-eigenschap bevat die is ingesteld op fixed, en de pagina-achtergrond blijft stationair terwijl het document verschuift. Deze methode om de achtergrond te herstellen werkt in alle browsers die een van de huidige CSS-standaarden ondersteunen vanaf versie 1.0. Naast de vaste waarde bieden de normen nog twee opties voor deze eigenschap: scrollen en overnemen. Als er geen waarde is opgegeven voor achtergrondbijlage in de beschrijvingen van de documentstijl, wordt aangenomen dat deze standaard is ingesteld op scrollen. In dit geval beweegt de achtergrond mee met het scrollen van de pagina-inhoud. De overerven waarde geeft aan dat dezelfde waarde moet worden gebruikt voor de background-attachment eigenschap van dit element als voor het bovenliggende element.

Stap 2

Voeg een stijlkenmerk toe aan de tag voor de gewenste pagina en voeg een stijlbeschrijving toe om de achtergrond te corrigeren. Het kan er bijvoorbeeld zo uitzien: U kunt hier ook het adres van de achtergrondafbeelding opgeven: Vervang het adres en de naam van de afbeelding (img / pic.gif) door uw eigen waarden. Deze methode is handig omdat er de minste wijzigingen in de paginacode nodig zijn, maar vaker wordt de beschrijving van stijlen in een apart blok in de kop van het document of zelfs in een apart bestand geplaatst.

Stap 3

Als je een apart CSS-blok wilt gebruiken met instructies voor het corrigeren van de achtergrond van de pagina, plaats dan voor de brontag bijvoorbeeld de volgende regels:

BODY {achtergrond: url (img / pic.gif) opgelost;}

Vergeet niet de juiste naam en adres van de achtergrondafbeelding te vermelden in plaats van img / pic.gif.

Aanbevolen: