Sony Vaio Pcg Demonteren

Inhoudsopgave:

Sony Vaio Pcg Demonteren
Sony Vaio Pcg Demonteren

Video: Sony Vaio Pcg Demonteren

Video: Sony Vaio Pcg Demonteren
Video: Sony VAIO PCG-71811V - Disassembly and cleaning 2024, Mei
Anonim

Soms moet een laptop uit elkaar worden gehaald om schoon te maken of te upgraden. Fabrikanten verstrekken informatie over demontage echter alleen aan gespecialiseerde computerreparatiediensten. Op de een of andere manier kun je de laptop thuis demonteren. Je moet het alleen zorgvuldig doen.

Sony vaio pcg demonteren
Sony vaio pcg demonteren

Het is nodig

Schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Wanneer u een Sony Vaio netbook uit elkaar haalt, moet u eerst de batterij verwijderen. Trek hiervoor aan de bijbehorende vergrendeling aan de onderkant van het apparaat en verwijder de batterij.

Stap 2

Verwijder alle bouten van de onderkant van de unit, ook die onder de rubberen pluggen. Verwijder de bijbehorende carrosseriedelen die loskomen na het verwijderen van de bouten.

Stap 3

Verwijder de plastic afdekking van het linkerscharnier met een dunne schroevendraaier om de binnenste vergrendelingen los te maken.

Stap 4

Begin vervolgens met het verwijderen van het toetsenbord door het bovenpaneel langzaam naar u toe te trekken. Trek eraan totdat het toetsenbord volledig los is van de basis. Haast je niet om het te verwijderen; ontkoppel eerst de kabel die uit het geheugen van het moederbord komt.

Stap 5

In het deel van de behuizing, dat zich dichter bij het touchpad bevindt, bevindt zich een slot voor RAM. Verwijder de overbodige strip en vervang deze. Steek de nieuwe strip in de daarvoor bestemde gleuf. Om het RAM-geheugen te verwijderen, drukt u licht op de sleuf en buigt u deze vervolgens in een hoek van ongeveer 45 graden. Maak de bijbehorende vergrendelingen los. Daarna kunt u de vervanging uitvoeren.

Stap 6

Om de harde schijf te verwijderen, koppelt u de USB- en SD-poortkaart los. Het wordt vastgehouden door twee schroeven, die moeten worden losgedraaid met een dunne schroevendraaier.

Stap 7

Verwijder de schroef waarmee de metalen plaat van de harde schijf is bevestigd. Til de harde schijf op, koppel de lintkabel los. Til hiervoor de connector op en trek de kabel eruit.

Stap 8

Na de upgrade en reiniging zet u het apparaat in omgekeerde volgorde weer in elkaar.

Aanbevolen: