Hoe Een Android Te Rooten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Android Te Rooten
Hoe Een Android Te Rooten

Video: Hoe Een Android Te Rooten

Video: Hoe Een Android Te Rooten
Video: Root Any Phone in Just One Click Bangla Video 2017 || NETBID 2024, April
Anonim

Android is een van de meest populaire besturingssystemen voor smartphones en tablets, waardoor je op het niveau van een simpele gebruiker met applicaties en bestanden kunt werken. Dit lijkt voor sommigen misschien oneerlijk. En om het volledige recht te krijgen om het systeem te besturen, of beter gezegd - toegeeflijkheid, zal de eigenaar van het apparaat een aantal inspanningen moeten leveren.

Hoe een Android te rooten
Hoe een Android te rooten

Rip in root - wat is root?

Root is het superuser-account van het besturingssysteem waarmee u alle bewerkingen op Android kunt uitvoeren. Hierdoor kunt u systeembestanden vervangen, advertenties verwijderen, systeembestanden opschonen, OS-back-ups maken en meer. Dat is als het gaat om de voordelen van het bezitten van een beheerdersaccount.

Rooten of unrooten, dat is de vraag

Van de minnen is er in de eerste plaats een mogelijkheid dat de garantieservice van het apparaat uitvalt. Want de fabrikant heeft niet voorzien dat de gebruiker kan creëren, wat hij maar wil. En in de regel leidt dit tot consequenties. Het tweede nadeel is de mogelijkheid om van je gadget een glanzend stuk steen te maken. En zo is het. Als iemand toegang krijgt, moet hij begrijpen wat hij doet. En in het geval van problemen met de software, wees voorbereid op het flashen van het besturingssysteem. Als dat helpt natuurlijk. Dat wil zeggen dat het zich in rechten verheffen tot het wortelniveau ook een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Als gevolg hiervan kun je een onstabiele smartphone krijgen. Het gaat niet alleen om het kennisniveau, maar ook om de menselijke factor - vroeg of laat maakt de gebruiker een fout. Daarom beperkte Google de gebruikerstoegang tot het systeem.

En toch, hoe wordt het gedaan?

Als je ondanks de waarschijnlijke problemen met de gadget toch besloten hebt om deze cruciale stap te zetten, en je hoeft alleen maar rootrechten te krijgen, dan kun je dit op verschillende manieren doen. Op dit moment zijn er veel verschillende manieren om root-toegang te krijgen, sommige zijn behoorlijk complex en vereisen een update van de apparaatfirmware, en het is niet bekend hoe succesvol dit zal zijn. Meestal hangt de keuze van de optie af van het model van de smartphone en de versie van de Android. Er is ook een gemakkelijke manier - met toepassingen waarvan er verschillende zijn: KingRoot, PiRoot, Universal Androot, Kingoapp, Framaroot, WeakSauce, Towelroot en andere. Door ze te installeren, neemt de gebruiker alle risico's op zich. U moet ook zorgvuldig nadenken over de distributiekit, u moet deze alleen van vertrouwde bronnen nemen.

Het principe van deze applicaties is hetzelfde: u moet de root-applicatie op uw smartphone downloaden en installeren, deze starten en het proces van het verhogen van het toegangsniveau starten. U dient te wachten tot de verwerking van gebruikersrechten is afgerond en vervolgens een back-up te maken, het is aan te raden hier de tijd voor te hebben voordat er iets onherstelbaars gebeurt. Root-gebruiker worden betekent niet dat alles in jouw handen zal vallen. Sommigen weten hoe ze de voordelen zorgvuldig moeten gebruiken. Het is echter het beste om de gouden regel van "werken, niet aanraken" te volgen. Wortel verwijderen is immers veel moeilijker dan het krijgen.

Aanbevolen: