Hoe Knip Je Een Menselijke Figuur Uit In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Knip Je Een Menselijke Figuur Uit In Photoshop
Hoe Knip Je Een Menselijke Figuur Uit In Photoshop

Video: Hoe Knip Je Een Menselijke Figuur Uit In Photoshop

Video: Hoe Knip Je Een Menselijke Figuur Uit In Photoshop
Video: Учим Photoshop за 1 час! #От Профессионала 2024, Mei
Anonim

Om een menselijke vorm in een collage in te voegen, moet deze uit de originele afbeelding worden gesneden. Adobe Photoshop biedt een hele reeks hulpmiddelen voor het selecteren van fragmenten en gebieden, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor het werken met objecten met complexe vormen.

Hoe knip je een menselijke figuur uit in Photoshop
Hoe knip je een menselijke figuur uit in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de foto. Selecteer op de werkbalk het gereedschap Magnetische lasso ("Magnetische lasso"), klik met de muis op het silhouet van een persoon en teken er een cirkel omheen. U kunt de parameters van de tool aanpassen op de eigenschappenbalk. Geef in het veld Breedte de breedte op van het gebied dat het programma moet analyseren om het object van de achtergrond te onderscheiden. Doezelaar ("Vervagen") definieert de vervagingsstraal van de selectie in pixels. Waar de vorm overgaat in de achtergrond, klikt u op het silhouet om het gereedschap gemakkelijker te maken. Dubbelklik om de selectie te sluiten.

Stap 2

In de CS3-versie was er een extra optie om de selectie aan te passen - Randen verfijnen ("Randen verbeteren"). Onderaan het dialoogvenster bevinden zich 5 knoppen om het geselecteerde gebied weer te geven. Aan Wit is standaard actief - het fragment is zichtbaar op een witte achtergrond. Aan de linkerkant is de On Black-knop. Gebruik deze modi om defecten in de selectie van donkere en lichte gebieden te vinden. Om fouten te corrigeren, wijzigt u de waarden van de parameters Radius, Contrast, Smooth, Feather, Contract / Expand, door de schuifregelaars te verplaatsen.

Stap 3

U kunt het gereedschap Bewerken in de modus Snel masker gebruiken om complexe gebieden te selecteren. Druk op D op uw toetsenbord om de standaardkleuren in te stellen. Selecteer het penseel, stel de hardheid in op 100% en begin over de menselijke vorm te schilderen. Als je de achtergrond rond de vorm hebt gepakt, verwissel je de zwart-witte kleuren en verwijder je het masker met dezelfde borstel. Om terug te keren naar de normale modus, drukt u in CS3 opnieuw op Bewerken in de snelmaskermodus, in oudere versies drukt u op de aangrenzende knop. De achtergrond rond de vorm is nu geselecteerd. Als u een persoon wilt selecteren, kiest u in het hoofdmenu Selecteren en omkeren.

Stap 4

Als u een persoon van een foto wilt verwijderen, gebruikt u de combinatie Ctrl + X, als u alleen naar een andere afbeelding kopieert, gebruikt u Ctrl + V.

Aanbevolen: