Hoe Bios Te Begrijpen

Inhoudsopgave:

Hoe Bios Te Begrijpen
Hoe Bios Te Begrijpen

Video: Hoe Bios Te Begrijpen

Video: Hoe Bios Te Begrijpen
Video: How To Open BIOS Settings In Windows 7 2024, Mei
Anonim

Elke zichzelf respecterende computerwetenschapper kwam vroeg of laat tot de conclusie dat hij zijn computer nog niet volledig had bestudeerd en dat het geweldig zou zijn om meer te leren over BIOS (Basic Input-Output System). Bij de eerste kennismakingspogingen is het echter volkomen onbegrijpelijk wat te doen en wat te drukken. En hier experimenteren is best gevaarlijk. Welnu, eerst moet u de basiscomponenten van het systeem overwegen.

Hoe bios te begrijpen
Hoe bios te begrijpen

instructies:

Stap 1

Om mogelijke misverstanden in de toekomst te voorkomen, moet er rekening mee worden gehouden dat het uiterlijk van het BIOS-hoofdmenu kan verschillen van de gestandaardiseerde set functies voor verschillende fabrikanten. Om volledige informatie over uw BIOS-versie te krijgen, moet u de instructies voor het gebruik van uw videokaart raadplegen - er is een speciale sectie die niet alleen de BIOS-menu-items beschrijft, maar ook de principes om ermee te werken.

Stap 2

Meestal zijn de hoofdsecties overal hetzelfde. Daarom is het zinvol om alleen de basis te beschouwen, omdat: het is onmogelijk om alle aanvullende variaties binnen het kader van één artikel te beschouwen.

Stap 3

Standaard CMOS-functies (standaard CMOS-setup) - dit gedeelte bevat basisinstellingen van de computer, zoals tijd en datum, informatie over cd-/dvd-stations, RAM dat op uw pc is geïnstalleerd. In de meeste gevallen vindt u ook de instelling van de aard van de reactie van de computer op fouten en een aantal aanvullende informatie.

Stap 4

Load Fail-Safe Defaults (Load BIOS Setup Defaults) - dit menu-item wordt gebruikt om alle instellingen op de standaard fabriekswaarden in te stellen. Die. grofweg kun je met deze instellingen er zeker van zijn dat alles is ingesteld zoals het hoort en niets zal doorbranden.

Stap 5

Load Optimized Defaults (Load High Performance) - wanneer dit item is geselecteerd, is de computer geconfigureerd voor optimale bedrijfsparameters die de stabiliteit van het systeem niet schenden. Die. in dit geval zal alles, vergeleken met het vorige voorbeeld, sneller werken.

Stap 6

Geavanceerde BIOS-functies (BIOS-functies instellen) - hiermee hebt u toegang tot geavanceerde BIOS-instellingen. Hier kunt u de laadvolgorde instellen, d.w.z. specificeer vanaf welke schijf het systeem zal starten, en configureer de chipset en het cachegeheugen. Vaak zijn er ook instellingen voor de parameters van de computer.

Stap 7

Geïntegreerde randapparatuur - het item is vereist om de ingebouwde randapparatuur te configureren, die werkt via interactie met de zuidbrug.

Stap 8

Advanced Chipset Features (Chipset features Setup) - configuratie van de moederbord chipset (anders - de chipset). Deze set is verdeeld in twee delen, de noord- en zuidbruggen genoemd. In ons geval hebben we te maken met de noordbrug, die controle uitoefent over pc-componenten zoals RAM, processor, videosysteem en vele andere apparaten.

Stap 9

PnP / PCI-configuraties - Helpt bij het configureren van de verdeling van bronnen tussen ingebouwde randapparatuur. Alleen ervaren tuners die weten waarom dit nodig is, zouden iets aan deze optie moeten veranderen. In de overgrote meerderheid van de gevallen is automatische toewijzing van middelen voldoende.

Stap 10

Energiebeheer instellen - zoals de naam al aangeeft, bevat dit menu-item instellingen voor de energie-instellingen van de computer, evenals energiebesparende modi voor laptops. Heel vaak is er op dit punt een optie om de reactie van de computer op het indrukken van de aan/uit-knop van de pc te bepalen.

Stap 11

Frequentie-/spanningsregeling - dient om de parameters van frequenties en spanning van de processor, RAM, videogeheugen, chipset, enz. in te stellen. Deze kenmerken moeten met uiterste voorzichtigheid worden behandeld, aangezien: een toename van de spanning gaat gepaard met een verhoogde verwarming van een bepaald knooppunt. Bovendien, in sommige gevallen, als het voltage en de werkfrequentie verkeerd zijn ingesteld, start de computer gewoon niet.

Stap 12

PC Health Status of H / W Monitor - bevat indicatoren van verschillende sensoren die op uw computer zijn geïnstalleerd. Dit omvat temperatuursensoren die de temperatuur van de processor en net binnen de systeemeenheid weergeven, evenals sensoren voor het bepalen van de rotatiesnelheid van de ventilatorbladen.

Aanbevolen: