Het MAC-adres Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het MAC-adres Wijzigen
Het MAC-adres Wijzigen

Video: Het MAC-adres Wijzigen

Video: Het MAC-adres Wijzigen
Video: Что такое MAC адрес и как его узнать 2024, Mei
Anonim

U kunt zich ten minste 2 gevallen voorstellen waarin een wijziging van het MAC-adres vereist is. Ofwel hebt u toegang tot het netwerk nodig vanaf twee verschillende thuis-pc's, of de computer heeft twee besturingssystemen en twee netwerkkaarten, die elk door slechts één besturingssysteem worden ondersteund.

Het MAC-adres wijzigen
Het MAC-adres wijzigen

instructies:

Stap 1

Open het startmenu. Selecteer "Configuratiescherm".

Stap 2

Dubbelklik met de linkermuisknop op het computerpictogram. Zorg ervoor dat de snelkoppeling "Systeem" heet, hierdoor wordt u naar het configuratiescherm geleid met de instellingen van het besturingssysteem en de hardware die op uw computer is geïnstalleerd. Een venster met de naam "Systeemeigenschappen" wordt geopend.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Hardware" en klik op de knop "Apparaatbeheer", waardoor u een lijst krijgt met alle fysieke en systeemapparaten die op uw computer zijn geïnstalleerd.

Stap 4

Ga naar het item "Netwerkkaarten" en open de vervolgkeuzelijst door op de "plus" naast de itemnaam te klikken. Selecteer in de lijst die verschijnt de netwerkkaart waarvoor u het MAC-adres moet wijzigen.

Stap 5

Klik met de rechtermuisknop op de gewenste netwerkkaart in de lijst en roep zo het contextmenu op. Selecteer in dit menu "Eigenschappen".

Stap 6

Ga naar het tabblad "Geavanceerd" in het venster "Eigenschappen" dat wordt geopend. U ziet een lijst waarin u het item "Netwerkadres" moet selecteren.

Stap 7

Vink het vakje aan naast het lege invoerveld - dit activeert de mogelijkheid om uw eigen MAC-adreswaarde te schrijven.

Stap 8

Voer de vereiste waarde van het netwerkadres in, rekening houdend met het feit dat u het op dezelfde manier moet noteren als de basiswaarde aanvankelijk was ingesteld - d.w.z. geen koppeltekens of spaties.

Stap 9

Klik op de knop "OK" na het voltooien van de gegevensinvoer. Daarna kunnen alle andere vensters worden gesloten - de nieuwe waarde van het netwerkadres is al aan uw kaart toegewezen en u hoeft uw computer niet eens opnieuw op te starten.

Stap 10

Om het resultaat van uw acties te controleren, drukt u op de toetsencombinatie Win + R en typt u in het venster dat verschijnt het commando "cmd" (zonder aanhalingstekens). Druk op Enter. Typ in het nieuwe venster dat verschijnt het commando "ipconfig / all" en druk ook op de Enter-knop, waarna u een lijst met de netwerkinstellingen van uw computer ziet. Zoek de naam van uw netwerkkaart in deze lijst en let op de waarde van het item "Fysiek adres". Dit is uw MAC-adres, dat u onlangs heeft gewijzigd.

Aanbevolen: