Hoe Maak Je Een Geheugenkaart?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Geheugenkaart?
Hoe Maak Je Een Geheugenkaart?

Video: Hoe Maak Je Een Geheugenkaart?

Video: Hoe Maak Je Een Geheugenkaart?
Video: Hoe gebruik ik een geheugenkaart op mijn smartphone? 2024, Mei
Anonim

Met een geheugenkaart kunt u gegevens opslaan en van de ene computer naar de andere overbrengen. Om zelf een geheugenkaart te maken, moet je een aparte controller, een geheugenchip, een USB-connector, een bord van een radiowinkel kopen. Je hebt ook condensatoren, weerstanden, spoelen en een kristalresonator nodig.

Hoe maak je een geheugenkaart?
Hoe maak je een geheugenkaart?

Het is nodig

  • - broodplank;
  • - soldeerbout;
  • - geheugenchips en controller;
  • - programmeur;
  • - programmeeromgeving.

instructies:

Stap 1

Kies een controller voor de geheugenchips die je hebt. Besteed aandacht aan hun interface. Het is raadzaam om, indien beschikbaar, een standaardinterface te gebruiken. Anders moet je het zelf programmeren. Onthoud dat parallelle transmissiemethoden doorgaans betere prestaties leveren dan sequentiële. Gebruik speciale controllers die USB ondersteunen. Daarnaast ondersteunen sommige controllers de meest voorkomende bestandssystemen in hardware.

Stap 2

Denk na over het concept van de toekomstige geheugenkaart. Houd er rekening mee dat het stroomverbruik voor USB1 en USB2 niet meer dan 500 mA mag zijn. Het is raadzaam om een filtercondensator met hoge capaciteit op de ingang van het apparaat te plaatsen, zodat het bij stroomuitval het bestandssysteem kan schrijven. In dit geval moet de laadstroom van de condensator kleiner zijn dan 500 mA.

Stap 3

Bouw een breadboard om het toekomstige apparaat te debuggen. Voor dit doel zijn microschakelingen in DIP-verpakkingen zeer geschikt en voor SMD-componenten worden speciale ontwikkelborden met geschikte contactvlakken geproduceerd. In dit stadium is het beter om een groter apparaatformaat te kiezen, voor het gemak van verdere ontwerpbewerkingen.

Stap 4

De volgende stap is het programmeren van de controller. Nu moet je een reeks chips, draden, borden en connectoren tot leven brengen. Naast de standaardfuncties van de geheugenkaart, kunt u deze uitrusten met mogelijkheden die alleen door uw verbeeldingskracht worden beperkt. Voer bijvoorbeeld informatieversleuteling, bezette ruimte-indicator, back-up naar een extra microchip en nog veel meer in. Onthoud dat zonder de ingestelde beschermingsbit, het programmageheugen van de controller gemakkelijk kan worden uitgelezen. Als dit meestal alleen dreigt met het verlies van programmacode, dan zullen in het geval van gegevenscodering alle inspanningen om bescherming te implementeren tevergeefs zijn.

Stap 5

Na het debuggen van de software en hardware van het apparaat, kunt u de definitieve versie van het bord samenstellen met minimale afmetingen, kosten per apparaat en handige locatie van indicatoren.

Aanbevolen: