Hoe Het Behang Te Verkleinen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Behang Te Verkleinen?
Hoe Het Behang Te Verkleinen?

Video: Hoe Het Behang Te Verkleinen?

Video: Hoe Het Behang Te Verkleinen?
Video: Behangen met vliesbehang 2024, Mei
Anonim

De achtergrond is de achtergrondafbeelding die u vindt onder de bestanden en mappen op uw bureaublad. De gebruiker kan op elk moment geschikte achtergronden op internet vinden of zelf maken. In sommige gevallen wordt het formaat van de achtergrond echter mogelijk niet correct weergegeven op het beeldscherm.

Hoe het behang te verkleinen?
Hoe het behang te verkleinen?

instructies:

Stap 1

In de meeste gevallen is de onjuiste weergave van de achtergrond te wijten aan het feit dat de grootte van de achtergrond niet past bij de door de gebruiker geselecteerde schermresolutie van zijn monitor. Er zijn verschillende manieren om de situatie op te lossen: wijzig de resolutie-instellingen of verklein de achtergrond.

Stap 2

De eerste optie is niet voor iedereen geschikt, omdat het wijzigen van de schermresolutie ertoe kan leiden dat het hele uiterlijk van bureaubladelementen verandert (pictogrammen en handtekeningen worden groter of kleiner). De tweede optie omvat het gebruik van een grafische editor.

Stap 3

Om je behang te verkleinen, moet je eerst uitzoeken wat de nieuwe maat moet zijn. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op het bureaublad en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu. Een nieuw dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" wordt geopend. Het kan ook worden opgeroepen via het "Configuratiescherm" (categorie "Vormgeving en thema's", sectie "Weergave").

Stap 4

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Opties" en kijk in de groep "Schermresolutie" naar welk teken de "schuifregelaar" staat. Uw resolutie is bijvoorbeeld 1440 x 900 pixels, onthoud of noteer deze waarde. Start een grafische editor (Adobe Photoshop, Corel Draw, enz.) en maak een nieuw document met dezelfde parameters in pixels.

Stap 5

Open het achtergrondbestand, selecteer de afbeelding en kopieer deze naar het klembord. Ga naar het nieuw gemaakte nieuwe document en plak de afbeelding van het klembord erin. Selecteer het ingevoegde fragment en schaal het zodat het past bij de schermresolutie (1440x900).

Stap 6

Om dit te doen, verplaatst u de cursor naar een van de hoeken van het geselecteerde fragment en terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, beweegt u deze diagonaal totdat u een bevredigend resultaat hebt bereikt. Om de verhoudingen te behouden, gebruikt u de Shift-toets bij het wijzigen van het formaat.

Stap 7

Als de schermresolutie in verhouding staat tot de grootte van de nieuwe achtergrond, gebruik dan de functie "Afbeelding wijzigen" in het menu van de grafische editor (maar in dergelijke gevallen wordt de achtergrond zonder deze in de regel correct weergegeven). Sla de nieuwe afbeelding op en stel deze op de gebruikelijke manier in als achtergrond (Weergavecomponent, tabblad Bureaublad, knop Bladeren).

Aanbevolen: