Een Schijfkopie Emuleren

Inhoudsopgave:

Een Schijfkopie Emuleren
Een Schijfkopie Emuleren

Video: Een Schijfkopie Emuleren

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe PS2-games op PS4 te spelen met de volledige gids van USB 2021 2023, Februari
Anonim

Het formaat van virtuele schijfimages is tegenwoordig heel vaak te vinden op internet, bijvoorbeeld dvd-films of videogames die van internet zijn gedownload. Het is een volledige kopie van de schijf waarvan het is gemaakt. Om toegang te krijgen, hoeft u het alleen maar te emuleren.

Een schijfkopie emuleren
Een schijfkopie emuleren

Het is nodig

  • - Een computer;
  • - Daemon Tools Lite-programma.

instructies:

Stap 1

Er zijn nogal wat programma's om met schijfkopieën te werken. De meest populaire zijn Daemon Tools en Alcohol. Als voorbeeld voor het emuleren van schijfkopieën nemen we het Daemon Tools Lite-programma, een volledig gratis gelicentieerde versie van Daemon Tools, maar met beperkte functionaliteit. Maar desalniettemin zijn de functies ervan voldoende voor basiswerk met schijfkopieën en hun emulatie.

Stap 2

Download het programma van internet. Zorg ervoor dat u bij het installeren het item "Gratis licentie" aanvinkt. Wanneer het programma is geïnstalleerd, zou er een dialoogvenster moeten verschijnen waarin u wordt gevraagd het systeem opnieuw op te starten. Selecteer in dit venster "Computer nu opnieuw opstarten". Start Daemon Tools Lite. Na de eerste lancering wordt automatisch een virtuele schijf gemaakt. Vervolgens komt u in het hoofdmenu van het programma.

Stap 3

Klik in het hoofdmenu op het schijfpictogram waarnaast het plusteken verschijnt. Het bladermenu wordt geopend. Specificeer het pad naar de schijfkopie en klik erop met de linkermuisknop. Klik vervolgens op "Openen" onderaan het venster. Nu is de geselecteerde schijfkopie beschikbaar in het hoofdmenu van het programma.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding. Selecteer daarna "Mount" in het contextmenu en vervolgens - de virtuele schijf (standaard is er maar één), waarop de geselecteerde schijfkopie wordt geëmuleerd. Na een paar seconden is de emulatie voltooid. Standaard werkt schijfautorun. Als autorun niet is gebeurd, kunt u de schijf openen door naar "Deze computer" te gaan. Deze schijven moeten op precies dezelfde manier worden geopend als gewone schijven.

Stap 5

U kunt zoveel schijfkopieën toevoegen als u wilt aan het hoofdvenster van het programma en deze wijzigen in de snelle modus. Om een ​​andere afbeelding te emuleren, is het niet nodig om de huidige te ontkoppelen. Selecteer gewoon de gewenste afbeelding uit de lijst en koppel deze. De vorige afbeelding wordt automatisch ontkoppeld.

Populair per onderwerp