Fotocompressiesoftware Compression

Inhoudsopgave:

Fotocompressiesoftware Compression
Fotocompressiesoftware Compression

Video: Fotocompressiesoftware Compression

Video: Fotocompressiesoftware Compression
Video: data compression techniques | lossy,lossless | Computer Graphics | lec-64| Bhanu Priya 2024, Mei
Anonim

Veel populaire sites stellen hoge eisen aan de parameters van de afbeelding die op hun servers is opgeslagen, en verminderen zelfs zelf het gewicht van geüploade foto's. Sommige sites hebben echter geen speciale services voor het comprimeren van afbeeldingen, dus hebben ze een limiet voor de grootte van het grafische bestand dat wordt aangeboden om te downloaden. Daarom kan het soms nodig zijn om de beeldparameters te verminderen.

Fotocompressiesoftware compression
Fotocompressiesoftware compression

Elk grafisch bestand heeft zijn eigen parameters: afmetingen en gewicht. Meestal wordt het bestandsgewicht berekend in kilobytes of, als de afbeelding groot en van goede kwaliteit is, in megabytes. Je kunt inches, centimeters of millimeters gebruiken om afmetingen te berekenen, maar op internet zijn mensen meestal gewend om de lengte en breedte van een afbeelding in pixels te berekenen.

De site waar je een foto wilt uploaden, kan vereisen dat je een foto hebt die niet meer dan een bepaald aantal weegt, of die voldoet aan de vereiste pixelwaarden, en vaak beide.

Om de afbeelding zelf te comprimeren voordat u deze uploadt, kunt u speciale programma's gebruiken waarmee u de grootte van de foto kunt verkleinen zonder kwaliteitsverlies.

Verf

Met het grafische programma Paint, dat in elk Windows-systeem is ingebouwd, kunt u elke afbeelding verkleinen met het percentage of pixels dat u nodig hebt.

Om een foto te comprimeren met Paint, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van het bestand en selecteert u de optie "Wijzigen" in het contextmenu. Klik vervolgens op het item "Formaat wijzigen" en voer de gewenste parameters in het veld in. Vergeet niet te controleren of er een vinkje staat naast de optie "Behoud aspectverhouding", anders zal Paint de afbeelding vervormen en deze slechts aan één kant comprimeren.

Photoshop

Met behulp van de populaire Photoshop-editor kun je alle foto's comprimeren zonder kwaliteitsverlies. Open hiervoor het bestand in het programma en selecteer in het menu "Afbeelding" "Afbeeldingsgrootte". Er zou een venster moeten openen waarin u het grafische bestand kunt comprimeren tot de vereiste lengte- en breedteparameters.

Door de lengte en breedte van de foto te wijzigen in het gewenste aantal percentages of pixels, toont Photoshop bovendien het resulterende afbeeldingsgewicht in megabytes. Als het gewicht van het bestand, zelfs nadat het is verkleind, groot genoeg blijkt te zijn, kunt u proberen het te comprimeren door de kwaliteit aan te passen via het menu-item "Opslaan als".

Andere applicaties

Om grafische bestanden te comprimeren, kunt u een speciaal gratis programma downloaden dat foto's snel kan verkleinen tot specifieke formaten, zoals Light Image Resizer. Met zijn hulp kunt u niet alleen de bestandsparameters wijzigen, maar ook uw logo overlayen of een afbeelding converteren naar elk grafisch formaat: van standaard jpeg tot.

Er zijn veel vergelijkbare programma's, dus je kunt gemakkelijk de juiste kiezen.