Hoe Het Formaat In Compass Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Formaat In Compass Te Veranderen
Hoe Het Formaat In Compass Te Veranderen

Video: Hoe Het Formaat In Compass Te Veranderen

Video: Hoe plastic hellingen op ramen te maken 2022, November
Anonim

Compass-3D is een vrij algemene software voor het werken met tekeningen. U kunt het formaat en ontwerp van elk tekenblad in dit programma wijzigen, ongeacht hoe het is gemaakt.

Hoe het formaat in Compass te veranderen
Hoe het formaat in Compass te veranderen

instructies:

Stap 1

Om de eigenschappen van het eerste blad van de tekening te configureren, gaat u door de menu-items "Extra" -> "Opties". U kunt ook de opdracht Huidige tekenopties selecteren in het menu van het documentvenster. Open het tabblad "Huidige tekening" in het dialoogvenster dat op het scherm verschijnt en breng de nodige wijzigingen aan met behulp van de bedieningselementen in het gedeelte "Opties voor eerste blad".

Stap 2

Roep de "Document Manager" op en maak het object "Sheets" actief. Klik met de linkermuisknop op de betreffende pagina waarvan de parameters worden gewijzigd, of op de regel. In de kolom "Oriëntatie" ziet u een pictogram dat de huidige oriëntatie van de pagina aangeeft. Het wordt gewijzigd door op het pictogram te klikken.

Stap 3

De kolom "Formaat" bevat de aanduiding van het huidige bladformaat. U kunt deze wijzigen door de lijst uit te vouwen en een bepaalde aanduiding te selecteren. Om andere paginaformaten te selecteren dan die welke door de standaard worden geleverd, roept u de opdracht Opmaak aan vanuit het contextmenu of klikt u op de knop met dezelfde naam op de werkbalk. Er verschijnt een dialoogvenster op het scherm waar de optie "Aangepast" moet worden ingeschakeld. Voer bladafmetingen in, sluit het dialoogvenster. De opgegeven waarden voor de zijkanten van het blad worden weergegeven in de kolom "Opmaak".

Stap 4

Om de multipliciteit te wijzigen, vouwt u de lijst in de kolom uit met de juiste naam en selecteert u de gewenste waarde. Houd er rekening mee dat de veelvoud niet kan worden ingesteld als het velformaat niet-standaard is.

Stap 5

De volgende kolom is "Registratie". Hier ziet u de naam van het gebruikte plaatontwerp uit de bestaande set. U kunt een ander ontwerp uit de bibliotheek kiezen door op de naam in de juiste kolom te klikken en het gewenste ontwerp op te geven in het dialoogvenster dat verschijnt.

Stap 6

Als u een ontwerp uit een andere (niet huidige) bibliotheek nodig heeft, klikt u met de linkermuisknop op de naam in de kolom "Ontwerpbibliotheek" of op de knop "Ontwerp" op de "Toolbar". Er verschijnt een dialoogvenster op het scherm waar u een bibliotheek moet selecteren.

Stap 7

Als u het resultaat van uw wijzigingen wilt zien zonder het dialoogvenster te minimaliseren, klikt u op de knop "Toepassen". U kunt de "Document Manager" sluiten met het opslaan van de gemaakte wijzigingen en doorgaan met het werk door op de knop "OK" te klikken.

Stap 8

Als u dezelfde lay-out en lay-out gebruikt voor de pagina's van de meeste van uw tekeningen, zal het lastig zijn om altijd de juiste aanpassingen te maken. Selecteer in dit geval "Extra" -> "Opties" -> "Nieuwe documenten" -> "Grafisch document" -> "Parameters van het eerste blad / nieuwe bladen". Stel nu de eigenschappen voor de vellen van toekomstige tekeningen in door de items "Ontwerp" en "Opmaak" te selecteren in het linkergedeelte van het dialoogvenster dat wordt geopend.

Populair per onderwerp