Beheerdersbeperkingen Verwijderen

Inhoudsopgave:

Beheerdersbeperkingen Verwijderen
Beheerdersbeperkingen Verwijderen

Video: Beheerdersbeperkingen Verwijderen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe kan ik een beheerder verwijderen? 2023, Januari-
Anonim

Als u een computer hebt gekocht met de meegeleverde Windows 7, kunt u te maken krijgen met een situatie waarin de rechten van een gewone gebruiker (dat wil zeggen u) beperkt zijn in hun mogelijkheden. Dit wordt gedaan zodat de onervaren koper het besturingssysteem niet beschadigt. Er zijn echter manieren om deze beperkingen te omzeilen.

Beheerdersbeperkingen verwijderen
Beheerdersbeperkingen verwijderen

instructies:

Stap 1

Probeer een programma uit te voeren waarvoor u beheerdersrechten als beheerder moet hebben. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer "Als administrator uitvoeren". U kunt dus bijna elk bestand dat zich op de harde schijf van uw pc bevindt, uitvoeren.

Stap 2

Probeer uw rechten te wijzigen van beperkt in beheerder. Open hiervoor het Configuratiescherm, sectie Gebruikersaccounts en Family Safety. Zoek uw account en controleer of "Wijzig uw accounttype" beschikbaar is en gebruik het. Als een dergelijk item niet bestaat, volg dan de onderstaande stappen.

Stap 3

Stuur uw computer om opnieuw op te starten. Druk na het opstartscherm van het moederbord op F8 op uw toetsenbord om de opstartopties voor het besturingssysteem weer te geven. Selecteer Veilige modus in de lijst en druk op enter. Wacht tot het systeem de kerncomponenten heeft geladen en een welkomstvenster weergeeft. Op computers met voorgeïnstalleerde Windows is er vaak gewoon geen wachtwoord ingesteld voor het beheerdersaccount en kun je met zijn rechten eenvoudig inloggen op het systeem. U heeft nu de mogelijkheid om de bewerkingen vanaf punt 2 uit te voeren.

Stap 4

Als er een wachtwoord is ingesteld voor de beheerder, zijn er speciale programma's die u zullen helpen om het af te gooien. ERD Commander biedt deze mogelijkheid. Neem de ERD Commander-cd en start uw computer op vanaf de cd. In het LockSmith-hulpprogramma van de serviceschijf kunt u de wachtwoorden van elke gebruiker op het systeem verwijderen.

Stap 5

Als al deze methoden u niet hebben geholpen en u in het besturingssysteem niets kunt doen zonder beheerdersrechten, blijft de laatste oplossing - om het systeem opnieuw te installeren. Deze keer geef je jezelf de rechten die je wilt en configureer je Windows precies zoals jij dat wilt.

Populair per onderwerp