Hoe De Taakbeheerder Op Te Roepen Vanaf De Opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbeheerder Op Te Roepen Vanaf De Opdrachtregel
Hoe De Taakbeheerder Op Te Roepen Vanaf De Opdrachtregel

Video: Hoe De Taakbeheerder Op Te Roepen Vanaf De Opdrachtregel

Video: Hoe De Taakbeheerder Op Te Roepen Vanaf De Opdrachtregel
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, April
Anonim

De opdrachtregel is het meest functionele element van Windows. Met behulp van de lijst met opdrachten kunt u alle acties uitvoeren (een toepassing starten, kopiëren, verwijderen) of gedetailleerde informatie vinden over het systeem, de componenten en geïnstalleerde hardware. Ervaren gebruikers gebruiken de opdrachtregel die in de Windows-distributie is geïntegreerd om fouten op te sporen en te diagnosticeren, en om het besturingssysteem te bewaken.

Hoe de taakbeheerder op te roepen vanaf de opdrachtregel
Hoe de taakbeheerder op te roepen vanaf de opdrachtregel

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om de opdrachtregel te openen. De eerste manier is om het uitvoerbare bestand van het programma te vinden. Ga hiervoor naar het menu Start, ga naar het tabblad Alle programma's, selecteer Accessoires en vervolgens Opdrachtprompt.

Stap 2

Tweede manier. Ga naar het menu Start en klik op Uitvoeren (of gebruik Win + R). Voer in het venster dat verschijnt de opdracht cmd in en bevestig deze door op OK of de Enter-toets te drukken.

Stap 3

Om Taakbeheer te starten, typt u taskmgr bij de opdrachtprompt en bevestigt u met de Enter-toets. Het venster Taakbeheer verschijnt met informatie over lopende processen, CPU- en RAM-gebruik en netwerkverkeer.

Stap 4

Als dit niet gebeurt, kan het starten van taakbeheer door de systeembeheerder worden verboden. Als dit het geval is, is dit hoogstwaarschijnlijk het resultaat van een computervirus en moet u de antivirussoftware raadplegen en deze stappen volgen.

Stap 5

Gebruik de combinatie van knoppen Win + R ("Start - Uitvoeren"), voer vervolgens in het geopende venster regedit in en bevestig de actie. Volg in de register-editor die verschijnt het adres: // HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Policies / System // (het pad kan verschillen in verschillende versies van Windows).

Stap 6

Selecteer DisableTaskMgr door te dubbelklikken op de linkermuisknop en verander de waarde van "1" in "0". Alle wijzigingen moeten worden opgeslagen en vervolgens opnieuw worden opgestart. Herhaal vervolgens stap 1-3.

Aanbevolen: