De Scanner Installeren En Configureren Om Te Werken

Inhoudsopgave:

De Scanner Installeren En Configureren Om Te Werken
De Scanner Installeren En Configureren Om Te Werken

Video: De Scanner Installeren En Configureren Om Te Werken

Video: De Scanner Installeren En Configureren Om Te Werken
Video: How to Setup Scan to Folder (Canon Copier to PC) 2024, April
Anonim

Een scanner is een speciaal digitaal apparaat dat een specifiek document of object analyseert en er een exacte elektronische kopie van maakt. Het eigenlijke proces van de scanner wordt scannen genoemd en wordt gebruikt in een groot aantal verschillende gebieden van menselijke activiteit. Maar meestal worden scanners gebruikt om kopieën van documenten of afbeeldingen te maken en er vervolgens mee te werken.

De scanner installeren en configureren om te werken
De scanner installeren en configureren om te werken

Scannertypen en hun compatibiliteit met Windows

Scanners zijn verkrijgbaar in kleur en zwart-wit. Hun afmetingen zijn afhankelijk van het model en het merk van de fabrikant. Tegenwoordig worden scanners geproduceerd door honderden bedrijven, voornamelijk uit de VS, Japan en enkele landen in Zuidoost-Azië. De overgrote meerderheid van hen is compatibel met het Windows-besturingssysteem.

Het is vermeldenswaard dat u de scanner op twee manieren zelf kunt installeren. Hun keuze hangt af van of u de scanner rechtstreeks aansluit op een pc of laptop (de zogenaamde lokale scannerinstallatie) of op een gedeelde netwerkscanner waarmee uw model zal werken.

Hoe de scanner correct op een pc of laptop te installeren

Om een lokale scanner te installeren, hebt u een standaard USB-kabel nodig. In de regel is het inbegrepen in het pakket. U kunt echter ook elke andere USB-kabel gebruiken. Sluit het ene uiteinde aan op de achterkant van de scanner zelf, het andere op een speciale connector op uw computer. Schakel het in en wacht even totdat Windows het automatisch detecteert.

Als Windows de scanner niet kan detecteren, moet u mogelijk stuurprogramma's op uw computer installeren. Een driver-schijf is ook inbegrepen in het pakket. Als u het om de een of andere reden niet kunt vinden, gaat u naar de officiële website van de scannerfabrikant. Drivers voor alle modellen zullen daar gratis worden gedownload in een speciale sectie. Download en installeer ze op uw computer of laptop en probeer de scanner opnieuw aan te sluiten.

Hoe installeer je de scanner zelf via een netwerkserver

In veel organisaties zijn alle scanners aangesloten op één specifieke netwerkscanner. Dit maakt hun werk veel sneller en bespaart medewerkers tijd.

In dit geval moet u wat meer tijd besteden aan het correct installeren van de scanner. Sluit eerst de scanner met een USB-kabel aan op uw computer. Klik vervolgens op de Start-knop op uw computer. Selecteer in het menu dat wordt geopend het gedeelte Configuratiescherm en vervolgens - Netwerk. Hierna ziet u een speciaal menu waarin u het item Netwerkcentrum moet selecteren. Selecteer de opdracht Bekijk netwerkcomputers en apparaten erin.

Zoek uw scannermodel in de lijst met scanners en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het menu dat wordt geopend het item Installeren. Hierna wordt de installatiewizard automatisch geladen. Volg de instructies precies door op de knoppen Volgende te klikken. Klik aan het einde van de installatie op de knop Voltooien. Hiermee is de verbinding van de scanner met de gedeelde netwerkscanner voltooid.

Aanbevolen: