Hoe Een Onnodig Besturingssysteem Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Onnodig Besturingssysteem Te Verwijderen
Hoe Een Onnodig Besturingssysteem Te Verwijderen

Video: Hoe Een Onnodig Besturingssysteem Te Verwijderen

Video: Hoe Een Onnodig Besturingssysteem Te Verwijderen
Video: Gegijzeld door Ransomware! Wat nu? (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Om een ongebruikt besturingssysteem van uw computer te verwijderen, moet u de harde schijf goed schoonmaken. Soms is een eenvoudige opmaak voldoende, wat kan tijdens de installatie van een nieuw systeem.

Hoe een onnodig besturingssysteem te verwijderen
Hoe een onnodig besturingssysteem te verwijderen

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Als u het oude besturingssysteem moet verwijderen terwijl u het nieuwe installeert, volg dan deze stappen. Start het opstartproces voor het nieuwe systeem. Wanneer het lokale schijfselectiemenu wordt geopend, selecteert u de partitie waarop het onnodige besturingssysteem zich bevindt en klikt u op de knop "Formatteren".

Stap 2

Ga verder met het installeren van het nieuwe besturingssysteem op de geformatteerde partitie. Het nadeel van deze methode is dat u de benodigde gegevens op de systeempartitie van de schijf kunt verliezen. Als u deze bestanden van tevoren moet opslaan, installeer dan het nieuwe besturingssysteem op een andere partitie. Als er geen dergelijke partitie is, sluit dan uw harde schijf aan op een andere computer.

Stap 3

Zet deze pc aan en installeer Paragon Partition Manager. Start uw computer opnieuw op en voer dit hulpprogramma uit. Open het menu "Wizards" en selecteer "Sectie maken". Klik op de knop "Volgende", nadat u eerder de geavanceerde gebruikersmodus hebt geselecteerd.

Stap 4

Selecteer een lokale schijf die in twee partities wordt gesplitst en klik op de knop "Volgende". Vink nu het vakje aan naast de optie "Maken als logische partitie". Selecteer de grootte van de toekomstige lokale schijf. Klik volgende".

Stap 5

Geef in het item "Partitietype" het bestandssysteemformaat op. Voer een volumelabel in en selecteer een letter voor de partitie. Klik op de knoppen Volgende en Voltooien. Zoek de knop "Wijzigingen in behandeling toepassen" op de werkbalk en klik erop. Bevestig de bewerking en wacht tot deze is voltooid.

Stap 6

Sluit uw harde schijf aan op uw oude computer. Installeer het nieuwe besturingssysteem met de eerder gemaakte partitie. Open het menu "Deze computer" en kopieer alle bestanden die je nodig hebt naar een aparte schijf. Klik met de rechtermuisknop op de lokale schijf waarop het onnodige besturingssysteem is geïnstalleerd en selecteer "Formatteren". Klik op de knop Aan de slag. Wacht tot het besturingssysteem volledig is verwijderd.

Aanbevolen: