Hoe Maak Je Bliksem In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Bliksem In Photoshop
Hoe Maak Je Bliksem In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Bliksem In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Bliksem In Photoshop
Video: Photoshop Tutorial: Lightning (Bliksem) - Pepijn Goorden 2024, Mei
Anonim

Als je een onweerscollage wilt maken, heb je een afbeelding van een bliksemschicht nodig. U kunt op internet naar een foto zoeken, of u kunt bliksem proberen weer te geven met Adobe Photoshop.

Hoe maak je bliksem in Photoshop
Hoe maak je bliksem in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open een afbeelding met een bewolkte lucht. Van een vrolijk landschap maak je een stormachtig landschap. Gebruik hiervoor de opdracht Curven in het menu Afbeelding onder Aanpassingen. Als je de lijn naar beneden buigt, krijg je een donkere, sombere tekening.

Stap 2

Maak een nieuwe laag door te klikken op Een nieuwe laag maken in het lagenpaneel. Maak er een smalle rechthoekige selectie op van lucht tot grond. Controleer het verloop op de werkbalk en selecteer van zwart naar wit op de eigenschappenbalk. Sleep een verlooplijn van rechts naar links binnen de selectie.

Stap 3

Selecteer in het menu Filter in de groep Render de optie Difference Clouds. Er verschijnt een zwarte gebogen lijn in het midden van de rechthoek. Om het wit en helder te maken, past u een omgekeerde Ctrl + I toe op de laag.

Stap 4

De bliksem moet duidelijker en helderder worden gemaakt. Selecteer in het menu Afbeelding onder Aanpassingen de optie Niveaus. Verplaats de zwarte en grijze schuifregelaars naar rechts zodat de witte streep fel afsteekt tegen de zwarte achtergrond. Pas de schermovervloeimodus toe op de laag - de zwarte achtergrond zal niet zichtbaar zijn tegen de achtergrond van de stormachtige lucht.

Stap 5

Echte bliksem heeft een blauwachtige tint. Open in het gedeelte Aanpassingen de opdracht Kleurtoon / Verzadiging. Vink het vakje naast Inkleuren aan en pas de schuifregelaars aan totdat de bliksem de gewenste "elektrische" kleur heeft. Verwijder de wazige gebieden rond de bliksem met de tool Erase of Burn. Selecteer de Dodge Tool ("Lightening") en verlicht het gebied in de lucht waar de bliksem inslaat.

Stap 6

Bliksem is meestal vertakt. Selecteer er een sectie op en kopieer deze naar een nieuwe laag met Ctrl + J. Transformeer de laag vrij met Ctrl + T, verander de positie en grootte van het gebied en sleep het naar een nieuwe plaats, maak een vertakking. Herhaal de handeling meerdere keren. Voeg de bliksemlagen samen met Ctrl + E.

Stap 7

Als de onweersbui zich boven het wateroppervlak bevindt, moet deze een weerspiegeling hebben. Dupliceer de bliksemlaag en pas een gratis transformatie toe op de kopie. Klik met de rechtermuisknop in de selectie en kies Verticaal spiegelen. Open opnieuw het vervolgkeuzemenu door met de rechtermuisknop te klikken en Vervormen aan te vinken. Door de bedieningsknopen te verplaatsen, verander je de bliksem zodat deze eruitziet alsof hij op het water is. Pas een Gaussiaanse vervaging toe op de laag zodat je een lichtpad krijgt.

Aanbevolen: