Hoe Maak Je Een Avatar In Gimp

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Avatar In Gimp
Hoe Maak Je Een Avatar In Gimp

Video: Hoe Maak Je Een Avatar In Gimp

Video: Hoe Maak Je Een Avatar In Gimp
Video: How to create an avatar using Gimp 2024, Mei
Anonim

Avatars zijn kleine afbeeldingen die zijn gekoppeld aan profielen op forums en sociale netwerken. Ze verschijnen meestal naast sms-berichten die door gebruikers zijn geplaatst. U kunt uw afbeelding in de online community personaliseren door een unieke avatar in te stellen. Het is handig om het te maken in de krachtige grafische editor GIMP.

Hoe maak je een avatar in gimp
Hoe maak je een avatar in gimp

Noodzakelijk

GIMP-editor geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Maak een nieuwe afbeelding in GIMP. Selecteer in het hoofdmenu van de applicatie de items "Bestand" en "Nieuw …" of gebruik de toetsencombinatie Ctrl + N. Het dialoogvenster Nieuwe afbeelding maken wordt geopend. Geef daarin de vereiste parameters op en klik op de knop OK. In de velden "Breedte" en "Hoogte" is het logisch om waarden in te stellen die meerdere keren hoger zijn dan die in de resulterende afbeelding zouden moeten staan.

Stap 2

Maak een avatar-achtergrond. Klik op de rechthoek in de werkbalk die de voorgrondkleur weergeeft. Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend uw voorkeurskleur. Klik OK. Activeer het gereedschap "Vlak vullen" met de overeenkomstige knop op de werkbalk, de groep "Tekenen" van het gedeelte "Extra" van het hoofdmenu of door op de combinatie Shift + B op het toetsenbord te drukken. Klik met de muis ergens op de afbeelding.

Stap 3

Open de afbeeldingen waaruit de avatar wordt gemaakt als afzonderlijke lagen. Druk op Ctrl + Alt + O of selecteer "Bestand" en "Openen als lagen …" in het menu. Geef in het dialoogvenster dat verschijnt een of meer afbeeldingsbestanden op. Herhaal de handeling zo vaak als nodig is.

Stap 4

Verwerk en stel de toegevoegde afbeeldingen samen. Wijzig hun grootte door de menu-items "Laag" en "Laaggrootte …" te kiezen en vervolgens de benodigde parameters op te geven in het dialoogvenster "Laaggrootte wijzigen". Plaats ze naar wens met behulp van het gereedschap Verplaatsen. Verwijder onnodige delen van de afbeeldingen (zoals de achtergrond) door een selectiekader te maken en vervolgens Bewerken en Wissen te kiezen in het menu, of door op de Delete-toets te drukken.

Stap 5

Voeg indien nodig tekst toe aan je avatar. Activeer het gereedschap "Tekst" met de knop op het paneel of druk op de toets T. Klik op de afbeelding. Typ uw tekst in het dialoogvenster dat verschijnt. Klik op Sluiten. Selecteer het lettertype, de grootte, de kleur en andere parameters van de gemaakte inscriptie met behulp van de bijbehorende bedieningselementen op de werkbalk. Herhaal de handeling zo vaak als nodig is.

Stap 6

Wijzig de gemaakte labels indien nodig. Pas tools toe zoals Perspectief, Spiegel, Rotatie, Kromming, Schaal. U kunt tekst ook langs lijnen uit de vrije hand positioneren. Om dit te doen, maakt u een contour met het gereedschap Contouren, maakt u deze actief door het juiste paneel in de lijst te selecteren, schakelt u over naar de tekstlaag en selecteert u de items Laag en Tekst langs de contour in het menu.

Stap 7

Voeg aangepaste elementen toe aan de avatar. Maak een nieuwe laag door Laag en Nieuwe laag te kiezen in het menu of door op Shift + Ctrl + N te drukken. Teken met de kalligrafische pen, airbrush, penseel, potloodgereedschap, vul willekeurige gebieden met kleuren of verlopen, en meer. In dit stadium kunt u bijvoorbeeld een rand rond de afbeelding toevoegen.

Stap 8

Schaal de afbeelding naar de vereiste afmetingen. Selecteer Afbeelding en Afbeeldingsgrootte in het menu. Geef de vereiste waarden op in de velden "Breedte" en "Hoogte" van het weergegeven dialoogvenster. Selecteer Kubiek in de vervolgkeuzelijst Interpolatie. Klik op de knop "Wijzigen".

Stap 9

Sla je avatar op. Druk op Shift + Ctrl + S of selecteer "Bestand" en "Opslaan als …" in het menu. Geef de doelmap, bestandsnaam en bestandstype op. Klik op de knop Opslaan.

Aanbevolen: