Hoe De Taalbalk Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taalbalk Te Openen
Hoe De Taalbalk Te Openen

Video: Hoe De Taalbalk Te Openen

Video: Hoe De Taalbalk Te Openen
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Met de standaardinstellingen gebruikt het Windows-besturingssysteem twee invoertalen, maar dit is verre van de limiet. Met behulp van de taalbalk kun je extra talen en toetsenbordinstellingen installeren. Daarnaast komt het wel eens voor dat de taalbalk uit de taakbalk verdwijnt en teruggestuurd moet worden. Dit vereist het openen van de taalbalk en het instellen van bepaalde parameters.

Hoe de taalbalk te openen
Hoe de taalbalk te openen

instructies:

Stap 1

Om het taalpaneel te openen, gaat u naar het menu "Start" en opent u het "Configuratiescherm". Als het configuratiescherm wordt weergegeven in de vorm van categorieën, selecteert u de sectie "Datum, tijd, taal en regionale normen", in het geopende venster, klikt u met de linkermuisknop op het pictogram "Taal en regionale normen". Als het bedieningspaneel een klassieke uitstraling heeft, selecteert u meteen het pictogram Regionale en taalopties. De taalbalk is geopend.

Stap 2

Om een extra taal te installeren, gaat u naar het tabblad "Talen", in het gedeelte "Talen en tekstinvoerservices", klikt u op de knop "Details". Klik op het tabblad "Parameters" op de knop "Toevoegen" - het venster "Invoertaal toevoegen" verschijnt. Selecteer de gewenste taal in de eerste vervolgkeuzelijst, de waarde in het tweede veld zou automatisch moeten veranderen. Gebeurt dit niet, stel dan zelf de gewenste toetsenbordindeling in. Klik op OK om uw selectie te bevestigen.

Stap 3

Als de taalbalk niet wordt weergegeven op de taakbalk, klikt u op hetzelfde tabblad Instellingen op de knop "Taalbalk" in het gedeelte "Instellingen" en vinkt u het vakje "Taalbalk op het bureaublad weergeven" aan. Klik op OK om uw selectie te bevestigen. Als het pictogram van de taalbalk niet verschijnt, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk in een vrije ruimte. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Toolbar" en stel de markering in het submenu in op het item "Taalbalk".

Stap 4

Als je het Punto Switcher-hulpprogramma hebt geïnstalleerd, is er meestal geen standaardtaalbalk nodig voor eenvoudige tekstinvoer. Als je de taalbalk van het hulpprogramma niet ziet, ga dan naar de Punto Switcher-instellingen. Dit kan op verschillende manieren. Selecteer in het menu Start de sectie Hulpprogramma's, klik in het submenu op het Punto Switcher-pictogram of zoek het punto.exe-bestand in de map in de map C: / Program Files / Yandex / Punto Switcher. In het geopende venster, op het tabblad "Algemeen", stelt u de markering in het veld "Toon pictogram op de taakbalk" in, klikt u op de knop "Toepassen" en sluit u het venster.

Aanbevolen: