Hoe RTF-bestanden Op Te Slaan

Inhoudsopgave:

Hoe RTF-bestanden Op Te Slaan
Hoe RTF-bestanden Op Te Slaan

Video: Hoe RTF-bestanden Op Te Slaan

Video: Hoe RTF-bestanden Op Te Slaan
Video: What is the RTF file format? How do you open them? 2023, Maart
Anonim

Het opslaan van een gegevensbestand is de laatste fase van het maken of wijzigen ervan. Een van de aspecten van het correct opslaan van een document is het kiezen van het formaat. RTF-bestanden worden bijvoorbeeld door veel applicaties ondersteund.

Hoe RTF-bestanden op te slaan
Hoe RTF-bestanden op te slaan

instructies:

Stap 1

Het Rich Text Format-bestandsformaat maakt niet alleen het opslaan van tekstdocumenten mogelijk, maar ook complexe elementen die eraan zijn toegevoegd, bijvoorbeeld afbeeldingen, tabellen, hyperlinks, enz. Tegelijkertijd kunnen RTF-bestanden worden overgedragen van de ene teksteditor naar de andere binnen de dezelfde of verschillende besturingssystemen, wat niet leidt tot gegevensverlies of offsets op de pagina.

Stap 2

Maak een document in een teksteditor en klik op de knop "Opslaan". WordPad-editor slaat automatisch RTF-bestanden op. Selecteer in Microsoft Word RTF-tekst in het vak Opslaan als, voer een bestandsnaam in en klik op Opslaan.

Stap 3

Het RTF-bestand is gebaseerd op tekst, dus u kunt een dergelijk document maken met behulp van programmeertools. PHP-programmeurs gebruiken bijvoorbeeld de PhpRtf Lite-bibliotheek om teksten in dit formaat te genereren, en in de Perl-taal is hiervoor de RTF:: Writer-module gemaakt.

Stap 4

Het is mogelijk om een RTF-bestand op te slaan door het te converteren vanuit het al even gebruikelijke pdf-formaat. Dit kan met de tool Adobe Acrobat Professional. Open het pdf-bestand, selecteer de opdracht "Opslaan als" in het menu en geef het formaat van het uitvoerbestand op.

Stap 5

Wijzig indien nodig de exportparameters door op de knop "Parameters" te klikken. Bijvoorbeeld: sla tekstterugloop, pagina-indeling op, voeg opmerkingen en afbeeldingen toe, voer OCR uit op afbeeldingen, enz. Klik op "OK" en "Opslaan" in het opslagvenster.

Stap 6

Helaas zijn de bestanden bij het overschakelen van pdf- naar rtf-formaat niet altijd identiek aan hun oorspronkelijke inhoud. Sommige informatie kan verloren gaan tijdens de conversie.

Stap 7

RTF-bestanden zijn veel "zwaarder" dan andere formaten, maar hun veelzijdigheid trekt aan wanneer het nodig is om regelmatig informatie uit te wisselen met gebruikers die op andere platforms werken.

Stap 8

Fans van de Microsoft Word-editor gebruiken in de regel RTF-bestanden. Dit elimineert de zorg dat de ontvanger het document in een andere editor kan lezen, inclusief de oudste versies.

Populair per onderwerp