Hoe Te Klonen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Te Klonen In Photoshop
Hoe Te Klonen In Photoshop

Video: Hoe Te Klonen In Photoshop

Video: Hoe Te Klonen In Photoshop
Video: Hoe het beste klonen (Photoshop) 2024, April
Anonim

Photoshop is erg krachtig. Dit is een uniek programma. Met zijn hulp kunt u niet alleen kleuren wijzigen, kaders en inscripties aan een foto toevoegen, maar ook uw eigen kloon maken.

Hoe te klonen in Photoshop
Hoe te klonen in Photoshop

Noodzakelijk

Photoshop, fotografie

instructies:

Stap 1

Open de foto: "Bestand - Openen". Selecteer op de werkbalk het gereedschap Kloonstempel of gebruik de Shift + S-toetsen. Klik in het instellingenpaneel op het veld "Brush" (Brush). Stel de gereedschapsgrootte zo in dat deze het beste bij het kloongebied past. Selecteer in de "Mode" (Mode) de overvloeimodus en stel ook de parameters "opacity" (Dekking) in. Vink het vakje voor Uitgelijnd aan. Hiermee wordt een niet-brekende kloon gemaakt van de regio die is gekoppeld aan de oorsprong. De optie maakt het mogelijk om de muisknop los te laten om naar een andere modus te schakelen, de penseelgrootte te wijzigen of naar een ander fragment te schakelen. Als u het selectievakje Uitlijnen uitschakelt, keert de cursor terug naar het beginpunt zodra u de muisknop loslaat. Schakel ook het selectievakje Alle lagen gebruiken in. Dit maakt het mogelijk om pixels in alle zichtbare lagen vast te leggen.

Stap 2

Om een startpunt te selecteren, klikt u op de gewenste locatie en drukt u tegelijkertijd op de Alt-toets. Als u alleen een gebied van de actieve laag hoeft te klonen, schakelt u het selectievakje Alle lagen gebruiken uit.

Stap 3

Selecteer een laag in het palet Lagen (Lagen). Houd Alt ingedrukt en klik en selecteer het gebied dat u wilt klonen. Blijf op dezelfde laag en sleep de cursor naar de plaats waar u een kloon wilt maken. Er verschijnen een paar cursors in het afbeeldingsvenster: een dradenkruis over de oorsprong en een kloonstempelcursor. Het gekloonde gebied verschijnt waar u de cursor hebt gesleept.

Stap 4

Als het selectievakje Transparante pixels vergrendelen is aangevinkt in het palet Lagen, verschijnt het gekloonde gebied alleen op de ondoorzichtige laag. Om een nieuwe oorsprong in te stellen, drukt u nogmaals op alt="Afbeelding" en klikt u. Stel voor een "dubbele belichting"-effect een kleine waarde in voor "Dekking", dan zullen de onderliggende pixels enigszins zichtbaar zijn.

Aanbevolen: