Hoe Maak Je Rijke Foto's

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Rijke Foto's
Hoe Maak Je Rijke Foto's

Video: Hoe Maak Je Rijke Foto's

Video: Hoe Maak Je Rijke Foto's
Video: Reageren op video's van 11 JAAR geleden!! 2024, Mei
Anonim

Zelfs de foto's waarvan je denkt dat ze goed zijn, missen vaak verzadiging. Dit is vooral merkbaar bij het printen - een LCD-monitor toont immers een afbeelding die helderder is dan inkt en papier kunnen doen. Dit is een veelvoorkomend probleem, maar het is vrij goed op te lossen met Photoshop of een andere grafische editor die erop lijkt.

Hoe maak je rijke foto's
Hoe maak je rijke foto's

Noodzakelijk

  • - Grafische editor Adobe Photoshop
  • - Foto voor correctie

instructies:

Stap 1

Open de foto in de grafische editor Adobe Photoshop met behulp van het menu "Bestand - Openen" of de sneltoets Ctrl + O. Snijd indien nodig uw foto bij.

Stap 2

Vaak missen foto's in de eerste plaats contrast. Soms is dit niet meteen duidelijk: op het eerste gezicht ziet de foto er normaal uit. Maar zodra u het dialoogvenster "Niveaus" opent, wordt de ware stand van zaken duidelijk. Dit venster wordt opgeroepen door de sneltoets Ctrl + L, of via het menu "Afbeelding - Aanpassingen - Niveaus".

Stap 3

Besteed aandacht aan het diagram dat u in het dialoogvenster ziet. Vrije ruimtes tussen de randen en de randen van het dialoogvenster zijn een teken van onvoldoende contrast in de foto. Verplaats de zwart-witte markeringen dichter naar het midden en kijk hoe de foto verandert. Zoals je kunt zien, is de foto contrastrijker en verzadigder geworden. Maar overdrijf het niet, houd de kleuren natuurlijk.

Stap 4

In sommige gevallen is het aanpassen van de niveaus voldoende om de foto expressievere kleuren te geven. Als u meer verzadiging wilt toevoegen, raadpleeg dan het menu-item "Beeld - Aanpassingen - Tint / Verzadiging". Het kan ook worden opgeroepen door op de toetsen Ctrl + U te drukken.

Stap 5

Verplaats de schuifregelaar naar rechts, die verantwoordelijk is voor de verzadigingswaarde van de foto (Verzadiging). Kijk hoe de foto verandert. Wanneer de kleuren verzadigd maar nog steeds natuurlijk zijn, klikt u op OK. Als u de verzadiging van een bepaald kleurkanaal wilt aanpassen, selecteert u het in de lijst bovenaan het dialoogvenster. Meestal is de standaardmodus "Master". In hetzelfde venster kunt u de tint van de foto aanpassen (door de schuifregelaar "Hue" te verplaatsen) en de helderheid ("Lichtheid").

Stap 6

Sla de gecorrigeerde foto op via het menu-item "Bestand - Opslaan als".

Aanbevolen: