Chromium-browserfuncties

Chromium-browserfuncties
Chromium-browserfuncties

Video: Chromium-browserfuncties

Video: Chromium-browserfuncties
Video: Пару слов про Браузер Chromium в Windows 2024, Mei
Anonim

Chromium is een browser die gratis kan worden gedownload. De Chromium-ontwikkelaars proberen een snelle en veilige browser te maken, maar hoe succesvol zijn ze?

Chromium is gratis, snel en betrouwbaar
Chromium is gratis, snel en betrouwbaar

De community die de browser ontwikkelt, heet The Chromium Authors. Ze stelden zichzelf voor de taak om een programma te maken waarmee gewone gebruikers niet alleen snel en veilig op internet kunnen surfen en internetdiensten kunnen gebruiken, maar dat ook handig zou zijn voor webmasters. En dat is gelukt. Chromium is momenteel in actieve ontwikkeling, dus het is de moeite waard om vaker op updates te controleren.

Omdat de code van de Chromium-browser open is, zijn er enkele andere browsers op basis daarvan gemaakt, bijvoorbeeld Goggle Chrom, Yandex-browser, Opera, SRWare Iron en andere.

Met Chromium kan de gebruiker plug-ins gebruiken die hun mogelijkheden uitbreiden. Het kan niet alleen onder het besturingssysteem van de Linux-familie worden geïnstalleerd, maar ook onder Windows. Het uiterlijk van de browser is eenvoudig aan te passen.

Het grootste nadeel van Chromium is dat onder Windows een echte schone Chromium-browser zelf moet worden gecompileerd, waarbij de bronnen van de officiële site chromium.org worden gebruikt. U kunt natuurlijk kant-en-klare assemblages downloaden, maar u kunt er niet zeker van zijn dat er niets aan de code is toegevoegd om bijvoorbeeld persoonlijke gegevens van de gebruiker te stelen.

Wat kun je uiteindelijk zeggen? Deze browser is een uitstekende keuze voor zowel stationaire krachtige computers als goedkope low-power laptops, vooral als je hem zelf compileert uit broncode.