Hoe Het Systeem Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Systeem Te Herstellen
Hoe Het Systeem Te Herstellen

Video: Hoe Het Systeem Te Herstellen

Video: Hoe Het Systeem Te Herstellen
Video: Systeembestandscontrole gebruiken om systeembestanden te herstellen in Windows 7 en Windows Vista 2024, Mei
Anonim

Met elke nieuwe versie neemt de stabiliteit en stabiliteit van Windows, dat het onderwerp is geworden van veel grappen en anekdotes, langzaam maar zeker toe. Desondanks doen zich vaak situaties voor waarin het besturingssysteem niet wil starten.

Hoe het systeem te herstellen
Hoe het systeem te herstellen

Tot voor kort was in dit geval de enige uitweg het systeem opnieuw te installeren en er veel tijd en moeite aan te besteden. Met de hulpprogramma's die in de nieuwste versies van Windows zijn verschenen, kunt u herstellen zonder opnieuw te installeren, wat erg handig is en vaak vele uren bespaart.

Hoe herstel je het systeem?

De belangrijkste tools hiervoor, die in de versie van Windows 2000 en hoger worden geleverd, zijn de componenten Systeemherstel - Systeemherstel en Herstelconsole - Herstelconsole.

Systeemherstel draait continu op de achtergrond en maakt van tijd tot tijd zogenaamde herstelpunten. Dit zijn volledige snapshots van de status van het register, systeemdatabases, gebruikersprofielen en systeembestanden. Er wordt een momentopname gemaakt voordat nieuwe software of hardware wordt geïnstalleerd, een bewerking die het systeem zou kunnen laten crashen. Als dit gebeurt, is het voldoende om op te starten met de "laatste goede configuratie" (een dergelijke optie is beschikbaar in het opstartmenu van het systeem, dat verschijnt door op de F8-toets te drukken). De aangebrachte wijzigingen worden geannuleerd en hoogstwaarschijnlijk zal het systeem weer werken.

Recovery Console is een krachtigere en flexibelere manier om uw systeem te herstellen. Deze tool geeft u toegang tot een hele reeks systeemopdrachten waarmee u verschillende diagnostische en herstelbewerkingen kunt uitvoeren in geval van een storing van het besturingssysteem.

U kunt de herstelconsole starten vanuit de distributiekit van het besturingssysteem, of vanuit het menu Start - Uitvoeren (als u het systeem kunt starten, in ieder geval in de veilige modus), of door op te starten vanaf de Windows-systeemschijf, als u niet langer kunt voer de grafische shell in. De opdrachtregelinterface is sober, maar alle noodzakelijke bewerkingen kunnen met zijn hulp snel en efficiënt worden uitgevoerd. Zie de documentatie bij het besturingssysteem voor een volledige lijst van Recovery Console-opdrachten.

Aanbevolen: