Een Laag Verzadigen?

Inhoudsopgave:

Een Laag Verzadigen?
Een Laag Verzadigen?

Video: Een Laag Verzadigen?

Video: Een Laag Verzadigen?
Video: Verkeerssimulatie 4 Noord laag Langere linksaf VERZADIGD 2024, Mei
Anonim

Het is handig om in de grafische editor Adobe Photoshop te werken met afbeeldingen die zijn samengesteld uit afzonderlijke lagen. Een groot aantal tools van deze applicatie stelt u in staat om elk probleem op verschillende manieren op te lossen, waaronder u altijd de meest geschikte kunt kiezen voor de kenmerken van elk specifiek geval. Als u bijvoorbeeld één laag wilt verzadigen, kunt u ten minste drie verschillende hulpmiddelen gebruiken.

Een laag verzadigen?
Een laag verzadigen?

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Nadat u het gewenste document in de grafische editor hebt geladen, selecteert u in het deelvenster Lagen de lijn van de laag die u zwart-wit wilt maken. Selecteer daarna een van de desaturatietools. Open de sectie "Afbeelding" in het programmamenu en klik in de subsectie "Correctie" op de regel "Hue / Saturation". Deze actie kan worden vervangen door te drukken op de sneltoets Ctrl + U. Verplaats in het geopende venster de middelste schuifregelaar - "Verzadiging" - naar links naar de uiterste rand van de schaal, of voer een waarde van -100 in het veld in rechts boven deze schaal. Je ziet direct het resultaat van de laagverkleuring. Als het u uitkomt, klikt u op OK.

Stap 2

Een ander hulpmiddel wordt in dezelfde subsectie "Aanpassingen" van het gedeelte "Afbeelding" van het Photoshop-menu geplaatst en heet zeer beknopt - "Verzadiging". Deze opdracht werkt ook zonder verduidelijkende vragen te stellen - selecteer dit item en de laag wordt zwart-wit zonder extra instellingen. Als het effect van de opdracht Desaturate aan uw verwachtingen voldoet, gebruikt u de sneltoets Ctrl + Shift + U om deze snel op te roepen.

Stap 3

De derde tool biedt, in tegenstelling tot de vorige, de grootste set desaturatie-instellingen. De link om het venster met zijn bedieningselementen op te roepen, wordt uitgevoerd vanuit dezelfde subsectie "Correctie" van de sectie "Afbeelding" in het menu - selecteer het item "Zwart en wit" erin. Deze opdracht is ook gekoppeld aan de toetscombinatie - Ctrl + Shift + alt="Afbeelding" + B. Er zijn zes schuifregelaars in het instellingenvenster, waarmee u de diepte van zwart kunt aanpassen bij het converteren van verschillende tinten van de originele afbeelding ernaar. U kunt een van de vooraf ingestelde instellingen kiezen in de vervolgkeuzelijst "Set van parameters, of zelf de benodigde waarden kiezen, waarbij u de aangebrachte wijzigingen visueel controleert. Wanneer u het gewenste resultaat heeft bereikt, klikt u op OK.

Aanbevolen: