Hoe Maak Je Een Bestandsarchief Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Bestandsarchief Aan
Hoe Maak Je Een Bestandsarchief Aan

Video: Hoe Maak Je Een Bestandsarchief Aan

Video: Hoe Maak Je Een Bestandsarchief Aan
Video: Zippen en unzippen - ZIP-bestanden. 2024, Mei
Anonim

Voor compactere opslag en verplaatsing van informatie op verwisselbare media of via netwerkverbindingen, wordt de bestandsarchiveringsbewerking gebruikt. Het wordt uitgevoerd door gespecialiseerde programma's, waarvan de overgrote meerderheid niet alleen een groep bestanden in één archief combineert, maar ze ook comprimeert. Dit bespaart opslagruimte en vermindert de tijd die nodig is om gegevens over netwerkverbindingen over te dragen.

Hoe maak je een bestandsarchief aan
Hoe maak je een bestandsarchief aan

instructies:

Stap 1

Gebruik elk programma dat is ontworpen om bestanden in een archief in te pakken. Dit kunnen bijvoorbeeld de meest voorkomende programma's zijn WinZIP, WinRAR, 7-ZIP, etc. Elk van deze programma's is gemaakt om te werken met bestanden van hetzelfde formaat, maar om concurrerend te zijn in de moderne markt, hebben ze allemaal functies om met zoveel mogelijk "niet-native" archiveringsformaten te werken. Daarom is het voldoende om een van de archivers op uw computer te installeren om met de meeste soorten archieven te kunnen werken.

Stap 2

Open de standaard bestandsbeheerder van uw besturingssysteem. In Windows wordt het gestart met behulp van de "sneltoetsen" win + e of door te dubbelklikken op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad. Ga met behulp van de interface van dit programma naar de map waar de te archiveren bestanden zijn opgeslagen.

Stap 3

Selecteer de gewenste bestanden en/of mappen en klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde groep om het contextmenu te openen. Wanneer het op een computer is geïnstalleerd, plaatst het archiveringsprogramma zijn opdrachten erin, waaronder die welke een archief maken van de geselecteerde bestanden. In de regel zijn er twee van dergelijke opdrachten - de ene voert deze bewerking uit met de standaardinstellingen en kent een naam toe aan het archiefbestand, die bestaat uit de naam van deze map en de extensie die overeenkomt met het archiveringsformaat. Een ander commando opent het programmavenster, zodat u de vereiste archiveringsparameters kunt instellen. In het tweede geval kunt u het archiveringsformaat, de compressiesnelheid selecteren, de bestandsnaam opgeven, een wachtwoord instellen, een opmerking toevoegen, enz. Klik daarna op de knop "OK" om de verpakkingsprocedure te starten.

Stap 4

Nadat het programma de door u geselecteerde objecten heeft gearchiveerd, verschijnt een nieuw bestand in dezelfde map, dat beschikbaar is voor wijzigingen. U kunt bijvoorbeeld de naam wijzigen door de f2-toets te markeren en erop te drukken, of nieuwe objecten aan het archief toevoegen door ze naar dit bestand te slepen en neer te zetten.

Aanbevolen: